Για δεύτερη εβδομάδα δεν συνεδρίασε η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή τη στιγμή που σοβαρά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα ο εμβολιασμός των εφήβων, παραμένουν σε εκκρεμότητα. 

Αιτία, η απροθυμία, κάποιων εκ των μελών της ΣΕΕ να συμμετέχουν στην οποιανδήποτε συνεδρίαση, αφού όπως υποστηρίζουν, επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει πρώτα το κατά πόσον θα ικανοποιηθεί ή όχι το αίτημα τους για να τους παραχωρηθεί νομική ασυλία για όλες τις αγωγές που καταχωρούνται από πολίτες και σχετίζονται με τα διατάγματα και τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί τον προηγούμενο ενάμισι χρόνο στην Κύπρο. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», πρόσκληση για συνεδρίαση των μελών της ΣΕΕ, είχε σταλεί από τον επικεφαλής της Επιτροπής στις αρχές της εβδομάδας, έπειτα και από επίσημο αίτημα του υπουργείου Υγείας για συζήτηση του θέματος που αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών. Η ομάδα των επιστημόνων που από την αρχή είχε θέσει θέμα για νομική ασυλία, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν ορθότερο να μην δίνεται καμία συμβουλή στο υπουργείο Υγείας και να μην διεξάγεται καμία συζήτηση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το κατά πόσον η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ικανοποίηση του αιτήματος τους για απαλλαγή τους από κάθε νομική υποχρέωση.

Μέχρι χθες το απόγευμα η διαβούλευση μεταξύ των μελών της ΣΕΕ βρισκόταν σε εξέλιξη και δεν είχε ξεκαθαρίσει κατά πόσον τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι συνεδρίαση εντός των επόμενων ημερών, ούτε καν για να αξιολογηθούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο. 

Το αίτημα για παραχώρηση ασυλίας, είχε τεθεί προ δεκαημέρου και στον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ» οι απαντήσεις που μέχρι τώρα έχουν λάβει από νομικούς κύκλους ήταν μάλλον αρνητικές. Αξίζει να αναφερθεί ότι τη στιγμή που κάποιοι από τους επιστήμονες εξακολουθούν να πιέζουν για εξασφάλιση ασυλίας, άλλοι συνάδελφοι τους έχουν ήδη παρουσιαστεί αρκετές φορές σε δικαστικές διαδικασίες ενώ οι περισσότεροι έχουν ήδη κλητευθεί για νέες αγωγές που καταχωρήθηκαν το τελευταίο διάστημα. 

Αναφέρεται ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα απασχολούσε συνεδρίαση της ΣΕΕ προ δύο εβδομάδων, ωστόσο κατά τη συγκεκριμένη τηλεσυνάντηση οι επιστήμονες προτίμησαν να συζητήσουν τις εναντίον τους αγωγές προκειμένου να λάβουν κοινή απόφαση, κάτι το οποίο βεβαίως δεν επιτεύχθηκε.