Η μάρκα ειδών ένδυσης πρετ-α-πορτέ Gap θα κλείσει τα καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός όμιλος.

“Ενημερώσαμε σήμερα την ομάδα μας για την πρότασή μας να κλείσουμε όλα τα καταστήματα Gap και Gap Outlet στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία σταδιακά από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021”, ανακοίνωσε ο όμιλος με μήνυμά του στον ιστότοπό του, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των εργαζομένων που αφορά η απόφαση αυτή.

 

Ο όμιλος Gap έχει 81 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Δεκαεννέα καταστήματα “θα κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουλίου εξαιτίας της λήξης μισθωτηρίων και προτείνουμε να κλείσουν τα υπόλοιπα καταστήματα από το τέλος Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου”, διευκρίνισε μία εκπρόσωπος με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κλείσιμο των καταστημάτων συνδέεται με “τη δυναμική αυτών των αγορών”, εξήγησε ο όμιλος και υποσχέθηκε να παράσχει “υποστήριξη και βοήθεια για τη μετάβαση προς τους συναδέλφους” που θα πληγούν.

Ο Gap προσθέτει πάντως ότι θέλει “να διατηρήσει την παρουσία” του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου δραστηριοποιείται από το 1987, και στην Ιρλανδία, όπου έφθασε το 2006. Έτσι “θα διατηρήσει τη δραστηριότητά του ονλάιν” στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται έπειτα από μια “στρατηγική εξέταση” των επιχειρήσεων του Gap στην Ευρώπη, μετά την οποία ο όμιλος “προχώρησε σε μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση εν δυνάμει εταίρων για τη δραστηριότητά του στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ο Gap είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα καταστήματά του στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ιταλία μέχρι τον Ιούνιο 2021.

Στις 25 Ιουνίου στη Γαλλία, η Αρχή Ανταγωνισμού έδωσε την έγκρισή της για την εξαγορά από το επενδυτικό ταμείο FIB των 21 γαλλικών καταστημάτων του Gap.

Στην Ιταλία, ο Gap λέει πως βρίσκεται σε συνομιλίες με “έναν εταίρο”, τον οποίο δεν κατονομάζει, για την ενδεχόμενη πώληση των καταστημάτων του.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ