Το χθεσινό του μήνυμα για την 48η επέτειο της τουρκικής εισβολής επανέλαβε σε μεγάλο βαθμό ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μίλησε μετά τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης σε κεντρική δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

 

 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη της Τουρκίας για την ανάπτυξη του ψευδοκράτους μέσω των πρωτοκόλλων συνεργασίας αλλά και στο γραφείο του PYD στις ελεύθερες περιοχές, κάνοντας λόγο για παρακλάδι τις τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ, «που θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια με τις σχέσεις της ε/κ διοίκησης και του ΡΚΚ».  

Παρέλαση

Πάνω από το χώρο της στρατιωτικής και μαθητικής παρέλασης στα κατεχόμενα διελεύσεις έκαναν 4 τουρκικά F 16 πού πέταξαν ανά ζεύγος των δύο, παραβιάζοντας το ΦΙΡ Λευκωσίας από βάση στην Τουρκία.

 

 

Άλλα δύο F 15, από τα 7 συνολικά τέτοια αεροσκάφη της αεροβατικής ομάδας των «Τουρκικών Αστεριών» της πολεμικής αεροπορίας, πέταξαν πάνω από το χώρο της παρέλασης κάνοντας επιδείξεις. Τα 7 αεροσκάφη της αεροβατικής ομάδας βρίσκονται σταθμευμένα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και το απόγευμα στις 6 θα κάνουν επίδειξη πάνω από το μνημείο του Ατατούρκ στην Κερύνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προτάσεις συνεργασίας μεταξύ «δύο κρατών» παρουσίασε ο Τατάρ 

Πάνω από την παρέλαση πέταξαν και ελικόπτερα Κούγκαρ που ήταν σταθμευμένα σε βάση ελικοπτέρων στο κατεχόμενο Κρινή της Κερύνειας.

Να σημειωθεί ότι ούτε φέτος ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί ήταν στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης. Παρέστη ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι στο λιμάνι της Αμμοχώστου βρίσκονται δύο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με τριτοετείς φοιτητές της αντίστοιχης σχολής του πανεπιστημίου του τουρκικού ΥΠΑΜ ενώ στο λιμάνι της Κερύνειας έχουν πλεύσει μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο.

Μπροστά από το καράβι – μουσείο της απόβασης στο Πέντε Μίλι πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η ολονύκτια «Σκοπιά μέχρι την αυγή» με την συμμέτοχή εκατοντάδων ατόμων που έφεραν τουρκικής σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτος. Κάποιοι ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, όχι της Κύπρου. Στην εκδήλωση έγινε επίδειξη με φώτα λέϊζερ αλλά διαβάστηκαν και προσευχές για τους «μάρτυρες» και «ήρωες» της τουρκικής εισβολής.

 

 

 

Απόψε στις 8 ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ θα παραθέσει δεξίωση για το κοινό με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα παραστεί ο Τούρκος Αντιπρόεδρος σε αυτή, καθώς το πρόγραμμα του κ. Οκτάι που έφτασε στα κατεχόμενα χθες το βράδυ, δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί.

ΚΥΠΕ / philenews