Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου με το πρώτο φως δεκάδες εναέρια μέσα συνδράμουν τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η φωτιά λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων και των εναλλαγών στην κατεύθυνση του ανέμου, οδηγείται προς το κεντρικό τμήμα του σπάνιου Εθνικού Πάρκου, και ταυτόχρονα νότια προς τη Λευκίμη και βόρεια προς τη Δαδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας – Κάηκαν σπίτι και δύο οχήματα

Και 32 υλοτόμοι στην επιχείρηση κατάσβεσης

Η επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνεται εξαιτίας του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής, σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην πυρκαγιά στη Δαδιά το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικά και δυτικά υπάρχουν μικρές και διάσπαρτες ενεργές εστίες αλλά τις ελέγχουν. Νοτιοδυτικά υπάρχει ενεργό μέτωπο όπου εκεί εστιάζουν την κύρια προσπάθεια τους οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

 

 

 

Το θετικό είναι ότι ο αέρας έχει κοπάσει και η φωτιά αργεί να εξαπλωθεί.

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτόμοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, διαπλατύνοντας ένα μονοπάτι από την περιοχή Ταΐστρες προς το δρόμο Δαδιάς – Λευκίμης.

Οι υλοτόμοι κόβουν και από πίσω έρχονται μηχανήματα για να απομακρύνουν τα κομμένα. Επίσης θα διαπλατύνουν την περιμετρική έξω από το χωριό Δαδιά, για κάθε ενδεχόμενο.   

 

Υψηλός ο κίνδυνος και σήμερα

Εν τω μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για σήμερα στις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές μετά τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες – τη ζέστη, την ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους.

In.gr