Η δίκη μιας συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων που κάποτε έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να σκοτώσετε τον άνδρα σας» ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Όρεγκον.

Η Νάνσι Κράμπτον – Μπρόφι, 71 ετών, κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα τον σύζυγό της, τον σεφ Ντάνιελ Μπρόφι, τον Ιούνιο του 2018 για να λάβει την ασφάλεια ζωής, η οποία είναι μεγαλύτερη από 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Independent, το σώμα του Μπρόφι βρέθηκε από έναν συνάδελφο του σε μια κουζίνα στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον με δύο τραύματα από πυροβολισμό, το ένα στην πλάτη του και ένα άλλο στο στήθος.

Την επόμενη του θανάτου του, η Νάνσι Κράμπτον – Μπρόφι, είχε γράψει στο Facebook: «Έχω θλιβερά νέα να σας πω. Ο σύζυγός μου και καλύτερος φίλος μου, ο σεφ Ντάνιελ Μπρόφι σκοτώθηκε χθες το πρωί. Για όσους από εσάς είστε κοντά μου και νιώθετε ότι άξιζε ένα τηλεφώνημα, έχετε δίκιο, αλλά παλεύω να καταλάβω».

Πώς προδόθηκε

Η Κράμπτον- Μπρόφι κατέθεσε στην αστυνομία ότι βρισκόταν στο σπίτι τους, όταν σκοτώθηκε ο σύζυγός της, αλλά ένα βίντεο που τραβήχτηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, την έδειχνε να οδηγεί το μίνι-βαν της την ώρα του θανάτου του.

Τελικά συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2018 και δήλωσε αθώα για όλες τις κατηγορίες εναντίον της.

Η Κράμπτον- Μπρόφι ήταν κάποτε μια παραγωγική μυθιστοριογράφος που δημοσίευσε βιβλία όπως «Ο λάθος εραστής»,« Ο λάθος σύζυγος» και το 2011 έγραψε το δοκίμιο «Πως να σκότωσε τον άνδρα σας».

«Ως ρομαντικός συγγραφέας σασπένς, περνάω πολύ χρόνο σκεπτόμενη τον φόνο και, κατά συνέπεια, την αστυνομική διαδικασία» έγραψε. Και πρόσθεσε: «Είναι πιο εύκολο να εύχεσαι τους ανθρώπους να πεθάνουν παρά να τους σκοτώνεις πραγματικά. Αλλά αυτό που ξέρω για τη δολοφονία είναι ότι ο καθένας από εμάς το έχει μέσα του όταν φτάνει στα άκρα».

Στον λογαριασμό του ζευγαριού στο iTunes είχε σημειώσει ένα άρθρο με τίτλο «Δέκα τρόποι για να συγκαλύψεις μια δολοφονία».

in.gr