Τη Βουλή των Αντιπροσώπων θεσμοθετημένα να συζητήσει και να τοποθετηθεί για τον αποκλεισμό εισόδου Κύπριων Πολιτών στη χώρα τους αλλά και για τον τρόπο επαναπατρισμού τους, καλεί με επιστολή της ομάδα Γονέων και Κηδεμόνων Κύπριων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από το τελευταίο διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, (ημερομηνίας 8 Απριλίου 2020), όπως αναφέρουν, και την χρονοβόρα διαδικασία που έχει ανακοινωθεί για επαναπατρισμό μερίδας Κύπριων φοιτητών.

«Σαν οργανωμένοι γονείς θεωρούμε πως είναι άμεση ανάγκη η σύγκληση κοινής ή ξεχωριστής Συνεδρίασης των εμπλεκομένων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, για να συζητηθεί το θέμα ως κατεπείγον. Προτείναμε όπως στις συνεδριάσεις συμβάλουν με την παρουσία τους ή μέσω εκπροσώπων τους, οι Γενικός Εισαγγελέας, Επίτροπος Διοικήσεως, Επίτροπος του Παιδιού και όποιοι άλλοι κρίνεται σκόπιμο να παραστούν», αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση.

Αναφέρει επίσης ότι οι εξελίξεις είναι δυναμικές και τα περιθώρια στενεύουν και προσθέτει ότι η Βουλή και οι αντιπρόσωποι μας οφείλουν να παρέμβουν και να απαιτήσουν την άμεση και ασφαλή επιστροφή όλων των Εγκλωβισμένων Φοιτητών.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ