Εξιτήριο έλαβε σήμερα ακόμα ένας ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Μέχρι τις 19.30 απόψε νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς 32 άτομα, τέσσερα από τα οποία στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Το εξιτήριο δόθηκε σε άτομο του οποίου τα αποτελέσματα από τη δεύτερη εξέταση για κορωνοϊό ήταν θετικά. Το συγκεκριμένο πρόσωπο μεταφέρθηκε σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.
 
Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σήμερα έχασε τη ζωή του, άνδρας ηλικίας 80 ετών με κορωνοϊό, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ο θάνατος του ηλικιωμένου αποδίδεται στο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του, αφού είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (bypass), είχε ιστορικό αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας, μόνιμο βηματοδότη και χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια.
 
Εξάλλου την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να επιστρατευθούν για να εργαστούν στο Νοσοκομείο Αναφοράς πέντε γιατροί από τον Δημόσιο Τομέα, δηλαδή τρεις  Παθολόγοι και δύο  Πνευμονολόγοι.
  
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ