Την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID 19 στα λιμάνια και λιμενικές εγκαταστάσεις και κατάργηση του πρωτοκόλλου τήρησης υγειονομικών μέτρων για επιβάτες που εξυπηρετούνται στα λιμάνια αποφάσισε σε σημερινή συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. 

Παράλληλα το Υπουργικό Συμβούλιο, σε μία πράξη οφειλόμενης τιμής, αποφάσισε την προαγωγή επ’ ανδραγαθία μελών του Στρατού της Δημοκρατίας που σκοτώθηκαν ή κατέστησαν αγνοούμενα κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων του 1974.

Συγκεκριμένα, προάγονται επ΄ ανδραγαθία, στον βαθμό του Αντιστράτηγου οι ακόλουθοι:

1.    Ο υποστράτηγος Αναστάσιος Μάρκου, ο οποίος  κατέστη αγνοούμενος κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων του 1974, 

2.    Ο υποστράτηγος Ανδρέα Αρέστη, πεσών  κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων του 1974, 

3.    Ο υποστράτηγος Χρίστος Φώτη πεσόντας κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων του 1974 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισσινού: «Θα ήθελα εμφατικά να δηλώσω ότι οι νόμιμοι κληρονόμοι των ανωτέρω αξιωματικών, με γραπτές προσωπικές τους δηλώσεις, αναφέρουν ότι δεν επιθυμούν την καταβολή οποιωνδήποτε συνταξιοδοτικών ωφελημάτων ή/και άλλων δικαιωμάτων που θα προκύψουν από την εν λόγω Απόφαση, κατά το χρόνο λήψης της ή/και στο μέλλον».