Τα έργα μεγάλης κλίμακας που άρχισαν στην είσοδο του αρχαιολογικού πάρκου και του λιμενίσκου της Κάτω Πάφου, όχι μόνο δεν προωθούνται με τον ρυθμό που θα έπρεπε βάσει της σημαντικότητας της περιοχής, αλλά τις τελευταίες μέρες δείχνουν να έχουν σταματήσει εντελώς. Αυτό καταγγέλλουν επιχειρηματίες της περιοχής του μόλου και του πλατειακού χώρου του λιμανιού, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι με την επαναδραστηριοποίηση όσων επιχειρήσεων έχουν ανοίξει, δημιουργούνται νέα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των έργων που διεξάγονται με ρυθμούς χελώνας.

Οι επαγγελματίες της περιοχής επισημαίνουν ότι τόσο το εύρος των αλλαγών που συντελούνται στην είσοδο της «καρδιάς» του τουρισμού, όσο και η χρονική περίοδος που αυτές έχουν αρχίσει δημιουργούν την ανάγκη να προωθηθούν άμεσα και με χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση οι εργασίες.

«Δεν νοείται όλη η τουριστική βιομηχανία να είναι εκτός λειτουργίας ένα ολόκληρο χρόνο», είπαν, « και με την επαναδραστηριοποίηση της, έστω και άνευ τουριστικού ρεύματος, να βρίσκεται ενώπιον τέτοιων απρόοπτων προβλημάτων και καθυστερήσεων. Οφείλει ο Δήμος Πάφου και τα αρμόδια κρατικά τμήματα να κινηθούν άμεσα και πιεστικά προς την πλευρά του εργολάβου για να αλλάξει άμεσα η κατάσταση που παγιώνεται τις τελευταίες μέρες».

Πέραν των καθυστερήσεων στις εργασίες, επιχειρηματίες της περιοχής και πολίτες που επισκέπτονται το λιμανάκι αργά το απόγευμα και ενωρίς το βράδυ, πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, κάνουν επίσης λόγο για μια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου λόγω της έλλειψης φωτισμού.

«Πρόκειται για μια κατάσταση που προκαλεί φόβο σε πολλούς διακινούμενους», υποστηρίζουν, «αφού στον τεράστιο αυτό χώρο δεν υπάρχει κυριολεκτικά τις μέρες αυτές ούτε μια λάμπα αναμμένη. Αν δεν έχεις φακό στο κινητό σου, δυσκολεύεσαι να κινηθείς στον χώρο».

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν όπως τα προβλήματα αυτά ρυθμιστούν άμεσα, πριν αρχίσει από τον επόμενο μήνα μια υποτυπώδης, έστω, κίνηση τουριστών και άλλων επισκεπτών.