Σε κλίμα ανησυχίας και φόβου βρίσκονται οι κάτοικοι Ακρωτηρίου από τις συνεχείς πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών και στρατιωτικών ελικοπτέρων των Βρετανών πάνω από τα σπίτια τους, με όλους του συνεπαγόμενους κινδύνους για την ασφάλεια και υγεία τους. Το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων έχει ενταθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τις συνεχείς πτήσεις αεροσκαφών από και προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Βάσης Ακρωτηρίου.
 
Οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι της κοινότητας, έχοντας τη συμπαράσταση των βουλευτών Λεμεσού, εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τις ενέργειες των Βρετανών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία τους, καλώντας τους Βρετανούς να δουν με λεπτομέρειες τις διαστάσεις των προβλημάτων ηχορύπανσης που προκαλούνται από τις πτήσεις αεροσκαφών.   
 
Ταυτόχρονα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ακρωτηρίου είχαν πρόσφατα συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον υπουργό Εξωτερικών οι κάτοικοι, αφού εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την αφόρητη ηχορύπανση και τη ρύπανση του περιβάλλοντος που προκαλείται από τα αεροσκάφη, ζήτησαν την ενεργητική παρέμβασή του για επίλυση του προβλήματος και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για τους κατοίκους Ακρωτηρίου. 
 
«Φτάνει πια η αδιαφορία και η άνευ προηγούμενου κοροϊδία που αντιμετωπίζουμε εκ μέρους των Βρετανών», δήλωσε στον «Φ ο εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Ακρωτηρίου, Μιχάλης Δημητρίου, καλώντας τους Βρετανούς «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Όπως ανέφερε: «Ζούμε καθημερινά με τον φόβο ενός ατυχήματος και τον κίνδυνο να προκληθεί ολοκαύτωμα από πτώση αεροσκάφους. Ο ύπνος μας κατά τη διάρκεια της νύκτας δεν είναι δυνατός, η ψυχική μας ηρεμία διαταράσσεται, η σωματική μας υγεία κλονίζεται, ενώ αρκετοί κάτοικοι παρουσιάζουν προβλήματα ακοής».