Συνεχίζεται η διατύπωση ερωτημάτων στη Βρετανία για τη σχέση του πρίγκιπα Άντριου με τον Τζέφρι Έπστιν, τον Αμερικανό χρηματιστή που αυτοκτόνησε στις 10 Αυγούστου ενώ είχε προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης του για σεξουαλικές επιθέσεις κατά ανηλίκων.

Το τρίτο κατά σειρά γέννησης παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού New Republic, να είχε θεαθεί να δέχεται ένα μασάζ στα πόδια από νεαρή γυναίκα στο διαμέρισμα του Έπστιν στη Νέα Υόρκη.

Το περιστατικό περιγράφεται σε email που αποκαλύπτει σε άρθρο του στο περιοδικό ο Αμερικανός συγγραφέας λευκορωσικής καταγωγής Εβγκένι Μορόζοφ.

Το email είχε σταλεί στον ίδιο από τον λογοτεχνικό ατζέντη Τζον Μπρόκμαν, φίλο του Τζέφρι Έπστιν.

Ο Μπρόκμαν έγραφε στο email με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2013: «Την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το σπίτι του (του Έπστιν), τη μεγαλύτερη ιδιωτική κατοικία στη Νέα Υόρκη, μπήκα και βρήκα τον ίδιο με μια φόρμα και έναν Βρετανό τύπο με τιράντες να τους κάνουν μασάζ δύο καλοντυμένες νεαρές Ρωσίδες. Αφού με ρώτησε για κάμποση ώρα για την κυβερνοασφάλεια, ο Βρετανός, που τον έλεγαν Άντι, σχολίαζε τις σουηδικές αρχές και τις κατηγορίες κατά του Τζούλιαν Ασάνζ. (…) Τότε κατάλαβα ότι ο δέκτης του μασάζ της Ιρίνα ήταν η Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπας Άντριου, ο Δούκας του Γιορκ».

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει απορρίψει ως «κατηγορηματικά αναληθή» οποιονδήποτε ισχυρισμό περί ακατάλληλης συμπεριφοράς του πρίγκιπα με ανήλικες στο πλαίσιο της γνωριμίας του με τον Τζέφρι Έπστιν.

Σε δήλωση την Κυριακή, το Παλάτι σημείωνε ότι ο πρίγκιπας Άντριου αισθάνεται αποτροπιασμό για τις αναφορές για τα καταγγελλόμενα εγκλήματα του Τζέφρι Έπστιν. Πρόσθεσε ότι θεωρεί «αποκρουστικό» τον υπαινιγμό ότι θα ενέκρινε, θα συμμετείχε ή θα ενθάρρυνε οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει εμπλακεί στη υπόθεση μετά από την επίσημη καταγγελία της Βιρτζίνια Τζιούφρι (γνωστή αργότερα ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς), φερόμενου θύματος του Έπστιν, ότι υποχρεώθηκε από τον Αμερικανό χρηματιστή σε «σεξουαλική σχέση» με το μέλος της βασιλικής οικογένειας όταν ήταν ανήλικη. 

Αμερικανικό δικαστήριο, πάντως, απέρριψε τις καταγγελίες ως άσχετες με την υπό εξέταση υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν και τις είχε διαγράψει. Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε απορρίψει κατηγορηματικά ως αβάσιμες τις καταγγελίες.

 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ