Την άποψη ότι δεν θα ανεχθούν να είναι άλλο «πειραματόζωα» της πανδημίας εξέφρασε ο  Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου, μετά τη συνάντηση των κλάδων κέντρων αναψυχής  με το Υπουργείο Οικονομικών, όπου συζητήθηκε η επικείμενη  επαναλειτουργία της εστίασης.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Θρασυβούλου αναφέρει πως στην συνάντηση η ΟΣΙΚΑ έχει ξεκαθαρίσει πως πρέπει να γίνουν αυτή τη φορά σωστές μελέτες και να μπουν τα ανάλογα αυστηρά πρωτόκολλα, ούτως ώστε να ανοίξουν τα κέντρα αναψυχής, μια και καλή, και να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν, κάτι που έγινε πριν μερικούς μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επανασχεδιασμός για άμεση επανεκκίνηση της Εστίασης

Εκτίμησε δε, πως το άνοιγμα και μετά από μερικές μέρες, το κλείσιμο των κέντρων, προκαλεί μεγάλη ζημιά για τις επιχειρήσεις, την οποία επωμίζονται οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στον αναπνευστήρα.

«Φτάνει πια η θυματοποίηση των κέντρων αναψυχής, που πλήρωσαν και πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα της πανδημίας» είπε ο κ. Θρασυβούλου, σημειώνοντας πως πολλές επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως πρέπει να αναμένουμε να δούμε την πορεία της πανδημίας και μετά να ληφθούν αποφάσεις για την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής, ενώ  παράλληλα κάλεσε την Κυβέρνηση να ασκήσει πιέσεις στην ΕΕ για να ξεκινήσουν εντατικοί εμβολιασμοί.

Philenews/ΚΥΠΕ