Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του κατεχόμενου Καραβά «καταδικάζουν απερίφραστα τις τουρκικές ενέργειες για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και οι Καραβιώτες  όπου και αν βρίσκονται στέλνουν τη συμπαράστασή τους στον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες της Αμμοχώστου στη  δοκιμασία που περνούν».

Ανακοίνωση του Δήμου Καραβά αναφέρει ότι «η ενέργεια του τουρκικού κατοχικού στρατού παραβιάζει όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και κάθε έννοια Δικαίου».

Προσθέτει ότι «η κατοχή της πατρίδας μας, η καταπάτηση της γης, των δικαίων και δικαιωμάτων μας, μας ενώνουν στον κοινό αγώνα ενάντια στους Τούρκους εισβολείς, για διεκδίκηση της ελευθερίας της σκλαβωμένης γης μας και της επιστροφής μας σε συνθήκες ελευθερίας και αξιοπρέπειας».

Ο Δήμος Καραβά διαβεβαιώνει ότι «θα είμαστε συμπαραστάτες και συναγωνιστές σε κάθε προσπάθεια που θα καταβάλει ο Δήμος Αμμοχώστου για τον σκοπό αυτό» και καλεί «όλους τους δημότες Καραβά να συμμετέχουν στις ενέργειες διαμαρτυρίας και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον Δήμο Αμμοχώστου».

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ