Στις 2 Ιουλίου θα προσαχθούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου οι εννέα κατηγορούμενοι από την Συρία για τον φόνο του 20χρονου ομοεθνούς τους στη Χλώρακα το βράδυ της 10ης Απριλίου.

Οι εννέα μεταφέρθηκαν σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Πάφου και το Κακουργιοδικείο όρισε την 2α Ιουλίου ως ημερομηνία κατά την οποία θα απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης που αποδέχθηκε και η κατηγορούσα αρχή. 

Το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως οι οκτώ εκ των εννέα κατηγορουμένων παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της διαδικασίας, ενώ για τον ένατο διέταξε όπως αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους μέχρι τότε αφού βαρύνεται με μικρότερης σοβαρότητας κατηγορίες από ότι οι άλλοι οκτώ οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και φόνου εκ προμελέτης.

Ο ένατος κατηγορούμενος, στον οποίο ανήκει το όχημα διαφυγής των δύο Σύρων που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα, θα καταθέσει μετρητοίς το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ως προσωπική εγγύηση, θα παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του θα τοποθετηθεί στο stop list και θα εμφανίζεται πέντε φορές την εβδομάδα στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Ο φόνος διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 10 Απριλίου, στον παραλιακό δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, με θύμα 20χρονο Σύρο ο οποίος δέχθηκε πολλαπλά μαχαιρώματα και εγκαταλήφθηκε αιμόφυρτος στην περιοχή, για να εντοπισθεί το επόμενο απόγευμα σε κοίτη ποταμού.

Ανακρινόμενοι κάποιοι εκ των συλληφθέντων ανέφεραν στις καταθέσεις τους στις ανακριτικές αρχές, ότι ετέβησαν στο μέρος με σκοπό να εκφοβίσουν τον 20χρονο και ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν τον θανάσιμο τραυματισμό του, ο οποίος αποδίδεται σε 22χρονο και 25χρονο ομοεθνή τους, οι οποίοι διέφυγαν στα κατεχόμενα όπου και συνελήφθησαν.

Πλέον, καταβάλλονται προσπάθειες μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας, να παραδοθούν στις αρχές της Δημοκρατίας για να δικαστούν.