O Δώρος Πολυκάρπου, εκτελεστικός διευθυντής ΚΙΣΑ, απηύθυνε την πιο κάτω ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Απόψε ξεκινά επίσημα η γιορτή του Ραμαζανιού και είμαι σίγουρος ότι και εσείς προσωπικά αλλά και η Κυβέρνηση συλλογικά θα ευχηθεί στους μουσουλμάνους και μουσουλμάνες που ζουν στη χώρα μας ειρήνη και ευημερία.
Δυστυχώς, η παρούσα κατάσταση με την πανδημία έχει αναστατώσει σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής μας και πολλά θέματα δεν ήταν δυνατόν να δρομολογηθούν όπως είχαμε προβλέψει και προγραμματίσει πριν από την πανδημία και τα αναγκαία για προστασία όλων μας περιοριστικά μέτρα.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αποτείνομαι σε εσάς για ένα ανθρωπιστικό θέμα το οποίο άπτεται και της υπό αναφορά θρησκευτικής εορτής και της κοινότητας των ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτή τη θρησκεία, με την παράκληση να ενεργήσετε άμεσα ώστε ο Ιμάμης του τζαμιού Ομεριέ να μπορέσει να περάσει τις μέρες αυτές όπως αρμόζει σε έναν θρησκευτικό ηγέτη στη χώρα μας.
Ο Ιμάμης έχει συλληφθεί, ναι έχει συλληφθεί στις 23.04.2020 έξω από το τζαμί Ομεριέ και κρατείται ως άτυπος μετανάστης στα κρατητήρια της Μεννόγειας με σκοπό την απέλασή του. Ο Ιμάμης λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την πανδημία αλλά και της χρονοβόρας διαδικασίας που προηγήθηκε για την ανανέωση του διαβατηρίου του δεν μπόρεσε να διευθετήσει έγκαιρα την άδεια διαμονής του παρά το γεγονός ότι ως θρησκευτικός ηγέτης αλλά και ως σύζυγος αναγνωρισμένης πρόσφυγα έχει δικαίωμα διαμονής στην Κύπρο.
Έχουμε αποταθεί εδώ και μέρες στις αρμόδιες Αρχές και παρακαλέσαμε να εξετάσουν το όλο θέμα έγκαιρα, ενόψει της γιορτής του Ραμαζανιού, ώστε να μη βρεθούμε όλοι και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Ιμάμης σε αυτή την ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε απτά αποτελέσματα, πέραν από κατανόηση και υποσχέσεις.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με την ανοιχτή αυτή επιστολή μου, αποτείνομαι σε σας με την παράκληση να παρέμβετε άμεσα ώστε ο Ιμάμης να αφεθεί το συντομότερο δυνατό ελεύθερος για να μπορέσει να περάσει τη σημαντική αυτή θρησκευτική γιορτή με την οικογένειά του σε αξιοπρεπείς και αρμόζουσες με τις ημέρες συνθήκες.