Η κοινότητα Πωμού χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την βελτίωση του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών που είχε τεθεί σε εφαρμογή το 2019.

Ο κοινοτάρχης Πωμού, Βαγγέλης Στυλιανού, επεσήμανε ότι πρόκειται για σχέδιο στεγαστικής πολιτικής μαζί με ένα πακέτο πολεοδομικών μέτρων και κινήτρων για την απόκτηση κατοικίας, που με τις βελτιώσεις του θα συμβάλει θετικά στην αναζωογόνηση των μειονεκτικών περιοχών.

« Στο πρώτο σχέδιο του 2019 δεν συμπεριλαμβανόταν η κοινότητα του Πωμού , αλλά και πολλές άλλες κοινότητες της επαρχίας και για το λόγο αυτό κινηθήκαμε άμεσα για τις απαραίτητες αλλαγές», ανέφερε. « Εισακούστηκε το αίτημα μας για ένταξη της κοινότητας μας και αρκετών άλλων στο σχέδιο αυτό της κυβέρνησης και πλέον είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει κίνητρο για πολλά νεαρά ζευγάρια να κατοικήσουν στις κοινότητες αυτές».

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια μέτρα παρόμοιας φύσης, κατέληξε ο κοινοτάρχης Πωμού, που θα ανακουφίζουν τους πολίτες και θα τους δίνουν μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και να παραμείνουν οι νέοι στο τόπο που γεννήθηκαν.