Σε καταγγελία εις βάρος του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, σχετικά με ανάκληση τοποθέτησης διευθύντριας σε σχολείο της Πάφου. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζησάββας δηλώνει ότι «η ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει την τοποθέτηση έμπειρης διευθύντριας, η οποία τοποθετήθηκε με προχθεσινή ανακοίνωση σε Λύκειο της Πάφου, αποτελεί πραγματικά πρόκληση και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη».
 
Ο επικεφαλής της ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι «αυτό που συνέβη μέσα σε 24 ώρες αναφορικά με τις τοποθετήσεις/μετακινήσεις διευθυντώνστην Πάφο, είναι προκλητικό και προσβλητικό για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, αλλά και για τον άνθρωπο εκπαιδευτικό». Παράλληλα, καλεί τον υπουργό Παιδείας όπως προχωρήσει άμεσα σε αποκατάσταση αυτής της αδικίας, όπως την χαρακτηρίζει, καθώς επίσης και να εξηγήσει τους λόγους που το υπουργείο του προέβη σε αυτή «την απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος μιας έμπειρης διευθύντριας». 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των καθηγητών, η ενέργεια αυτή αποδεικνύει το δίκαιο αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ για δημιουργία κανονισμών μετακινήσεων/τοποθετήσεων και για τους διευθυντές, ώστε να αποτρέπονται εξωτερικές παρεμβάσεις και ζητά όπως «αποκατασταθεί άμεσα η προκλητική μετακίνηση της διευθύντριας».