Στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προχωρά η ελληνική κυβέρνηση, μετά από σεχτική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Τα νέα μέτρα ισχύουν παράλληλα με όσα ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ για την είσοδο στη χώρα από τον Προμαχώνα. 

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας από αύριο τα μεσάνυχτα (Τρίτη προς Τετάρτη) έως και τις 4 Αυγούστου η είσοδος στη χώρα για ουσιώδεις μετακινήσεις θα επιτρέπεται μόνο από Κακαβιά, Κρυσταλλοπηγή, Ευζώνους, Προμαχώνα, Νυμφαίο και Κηπους

Όσοι έχουν άδεια παραμονής και άδεια ομογενούς υποχρεούνται να συμπληρώνουν το PLF (την ειδική φόρμα υγείας). 

Οι εργάτες γης που τυχόν θα βγουν από τη χώρα προ της 4ης Αυγούστου, δεν θα έχουν δικαιώμα επιστροφής, αφού διαπιστώθηκε ότι αποτελούσαν δυνάμει εστία διασποράς του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να μην επισκέπτονται αυτό το διάστημα τις βαλκανικές χώρες που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες.

“Η Ελλάδα είναι – και θα παραμείνει – μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Πήραμε – και θα παίρνουμε όποτε χρειαστεί – με αίσθημα ευθύνης κάθε απαραίτητο μέτρο, ακούγοντας πάντα τη γνώμη των ειδικών.” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αύριο η ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά

Επανέρχεται αύριο 1 το μεσημέρι η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα μέτρα προστασίας. Το διάστημα από τις 17 Ιουλίου μέχρι και σήμερα, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 2.884 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 144 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 161 πρόστιμα ύψους 38.250 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 30 ημερών συνολικά.

Πηγή: Philenews / protothema.gr