Ο Α. Χατζηαντώνης αναφέρεται στην ιστορία που παρουσιαζόταν σε ένα χιουμοριστικό βιντεάκι, που του έστειλαν.

Αισθάνομαι την υποχρέωση, να ευχαριστήσω τον φίλο, κ. Σώτο, αλλά και την σύζυγό του Μαρία, για ένα χιουμοριστικό βιντεάκι, που μου έστειλαν στο messenger.
Έχω ακόμη τον γάτο μου άρρωστο, με το τραύμα στο πόδι να μη λέει να κλείσει. Είμαι πολύ λυπημένος. Δεν πολυβγαίνω έξω, για να μην τον αφήσω μόνο του. Του κάνω συντηρητική θεραπεία με μια γέλη, αλοιφή για τραύματα ζώων. Αλλά, το βίντεο που σας έλεγα, με έκανε και γέλασα, μετά από-δεν ξέρω κι εγώ πόσους μήνες, είχα να χαμογελάσω. Νάσαι καλά, κ. Σώτο μου! Τι παρουσιάζει το βιντεάκι; Αρχίζει με την εξωτερική εικόνα του Λευκού Οίκου, με μουσική υπόκρουση ένα… τούρκικο τσιφτετέλι, ή κάτι τέτοιο. Αμέσως μετά, προβάλλει το εσωτερικό ενός καφενείου, με τη διαφορά ότι οι θαμώνες, δεν είναι απλοί, λαϊκοί τύποι, αλλά διάφοροι ηγέτες ισχυρών κρατών. Κάποια στιγμή, εισέρχεται στον χώρο, ο νεο-σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν, με καφέ πέτσινο μπουφανάκι, με αργό βήμα, σαν βαρύς μάγκας -είναι γνωστοί και ως κουτσαβάκηδες στην Ελλάδα- και αφού λέγει κάτι στα τούρκικα (υπάρχουν και αγγλικοί υπότιτλοι, αλλά είναι πολύ μικρά τα γράμματα), αρχίζει να μοιράζει μπάτσους, χαστούκια, σε όποιον βρει μπροστά του.
Την πρώτη… πατσαρκά, την εισπράττει ο Χαφέζ Αλ Άσαντ, της Συρίας,  που έτυχε να περνά από μπροστά του. Μετά, πλακώνει στις καρπαζιές τον σερβιτόρο, που κρατά το δίσκο με τους καφέδες και δεν είναι άλλος από τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Αυτός, τρομαγμένος τρέχει, ζητώντας προστασία από τον  Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Ο οποίος καθόταν μόνος, κάπου στο βάθος του καφενείου. Ο Τραμπ, παρακολουθεί έκπληκτος. Και αμέσως μετά, ο Ερντογάν, κατευθύνεται προς το τραπέζι που κάθεται μόνος ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που φοράει κι ένα σκούφο για το κρύο. Του… αντινάσσει και αυτού δυο-τρεις μπάτσους, κατεβάζοντάς του και τον σκούφο. Σειρά παίρνει ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο οποίος κάθεται με 1-2 φίλους του. Ε, τις πιο ηχηρές πατσαρκές, τις εισπράττει αυτός! Μπαμ, μπαμ, τον ταράζει σε απανωτά  χαστούκια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον τραβάει απ’ τον γιακά, τον σέρνει στη μέση του καφενείου και του δίνει και άλλες πατσαρκές. Τούτη βλάφτει σε, τούτη φελά σε, όπως λέμε και στην υπέροχη κυπριακή διάλεκτο.
Σας είπα, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω ένα δυνατό, νευρικό γέλιο. Τον μόνο που δεν χτύπησε, είναι τον Τραμπ, ο οποίος κάτι του είπε, αλλά αυτός τον αγνόησε.
Μάλιστα φίλοι μου. Ορίστε πού φτάσαμε! Να μην τολμά κανένας, να αντισταθεί στον παράφρονα σουλτάνο. Συνάπτει συμφωνίες, οριοθετεί 18 συντεταγμένες με τον Λίβυο Πρωθυπουργό Σάρατζ, καθορίζοντας μια νοητή ΑΟΖ που ενώνει Τουρκία και Λιβύη, εξαφανίζει ελληνικά νησιά, όπως Κρήτη, Κάρπαθο, Ρόδο και Καστελόριζο από τον χάρτη του Ανατολ. Αιγαίου και ουδείς σηκώνει το γάντι της πρόκλησης.
Νομίζω, ότι η πρόσφατη, δολοφονία (δεν μου αρέσει η λέξη εξόντωση, που χρησιμοποίησε το Omega), του Κασέμ Σουλεϊμανί, Ιρανού υποστράτηγου των πανίσχυρων Φρουρών της Επανάστασης, που προκάλεσε την οργή και τον θρήνο των απανταχού Ιρανών, δεν τον πείραξε. Υποθέτω, διότι ο θανών, αντιστάθηκε σθεναρά μαχόμενος κατά ανδρών του ISIS, που αν δεν κάνω λάθος, ήταν σύμμαχοι με τις τουρκικές δυνάμεις που εισέβαλαν και κατέλαβαν μέρος της ΒΑ Συρίας, πριν λίγους μήνες.
Ας μην αναφέρω τις αντιδράσεις περίπου 50 – 60 διαδικτυακών φίλων μου, στους οποίους προώθησα το βιντεάκι αυτό στο messenger. Άλλος, χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο μεγαλομανή, παράφρονα δικτατορίσκο, άλλος είπε ότι θα… βρει τον «αντίπελλόν του» και πάει λέγοντας…
Άξιον απορίας, ήταν ότι, από το «αστείο» αυτό, μικρό βίντεο, έλειπαν ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και ο κ. Αναστασιάδης. Περίεργο! Υποθέτω, ότι ο δημιουργός του βίντεο, θεώρησε εκλιπόντες, ή πολύ αδύνατους και τους δύο ηγέτες, Ελλάδος – Κύπρου και έκρινε πως δεν έχουν καν θέση, σε τέτοια σατιρικά τεχνάσματα.
Συνάγοντας. Ναι, μπορεί μεν να γελάσαμε. Αλλά η κατάσταση με αυτό τον άνθρωπο, είναι πιθανόν να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και -όντας εντελώς απρόβλεπτος- να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην περιοχή της Ανατολ. Μεσογείου. Με πρώτο θύμα, ποιον άλλον; Τον μοναχικό μύρμηγκα. Δηλαδή, εμάς, τους Ελληνοκύπριους.