Ξεχωριστή ήταν η ετήσια χριστουγεννιάτικη καλλιτεχνική εκδήλωση του Δήμου Πάφου που διοργανώθηκε χθες στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Round Table 7 και σ’ αυτήν ο Άλεξ Οικονόμου συναντήθηκε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πάφου. Συμμετείχαν επίσης εξαμελής Ορχήστρα και το Φωνητικό Σύνολο « Νηρηίδες»σ’ ένα Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό Πρόγραμμα με τίτλο “The Glory of Christmas”.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως ο  Δήμος Πάφου, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση, διοργανώνει και φέτος τη Χριστουγεννιάτικη του εκδήλωση, συμβάλλοντας στη δημιουργία της ατμόσφαιρας που αρμόζει στην πιο μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης. 

 
Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως στη βάση αρχών οφείλει να πορεύεται η τοπική αρχή αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, θέτοντας το καλό των πολλών πάνω από το συμφέρον των ολίγων. Εκτιμώντας πως δεν είναι εύκολο το εγχείρημα, κάλεσε τους δημότες να «να ενωθούμε και να συμπορευτούμε στον στόχο αυτό για να εξασφαλίσουμε στην πόλη μας ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό μέλλον, προσφέροντας ταυτόχρονα στον  εαυτό μας ένα αίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας ως αντάλλαγμα». 

Πρόσθεσε πως τη χρονιά που πέρασε “καταφέραμε, με μεθοδική δουλειά και στοχοπροσήλωση, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να υποδεχόμαστε το 2020 με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία”.

Αντλώντας θάρρος και δύναμη από αυτά που πέτυχαν μέχρι σήμερα, πρέπει, συνέχισε, “με συνέπεια και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να δημιουργήσουμε μια Πάφο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων της και στα όνειρα της νεότερης γενιάς. Για να ζούμε σε μια κοινωνία που να χαρακτηρίζεται από ήθος και αρχές, από αξίες και κανόνες”.

Τέλος, αναφέροντας ότι η Κύπρος βιώνει για 45 τώρα χρόνια το δράμα της κατοχής, είπε ότι “η Γέννηση του Χριστού δεν μπορεί παρά να είναι πηγή ανανέωσης της ελπίδας να ζήσουμε ειρηνικά και με ασφάλεια σε ολόκληρη την προγονική γη, στο πλαίσιο μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του εθνικού μας προβλήματος”.
 

Πηγή: philenews/KYΠΕ