Ο διάσημος ηθοποιός το Χόλιγουντ, Τζον Κιούζακ, γνωστοποίησε μέσα από αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι έγινε στόχος αστυνομικών στο Σικάγο και χτυπήθηκε με σπρέι πιπεριού καθώς οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται με φόντο την δολοφονία του 46χρονου του αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Τζον Κιούζακ πέρασε το Σάββατο καταγράφοντας τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν στο Σικάγο στον λογαριασμό του στο Twitter και στο Instagram.

Ο ίδιος, το βράδυ του Σαββάτου, μοιράστηκε πολλά βίντεο που δείχνουν βανδαλισμούς και λεηλασίες σε επιχειρήσεις, ενώ οδηγούσε γύρω από την πόλη με το ποδήλατό του.

 
Οι καταγραφές του ηθοποιού άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως αφού μοιράστηκε ένα βίντεο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, λέγοντας ότι άνδρες της Αστυνομίας του επιτέθηκαν με γκλοπ για τη μαγνητοσκόπηση ενός καμένου αυτοκινήτου.

«Δεν άρεσε στους αστυνομικούς το να γυρίζω το αυτοκίνητο που καιγόταν, οπότε μου επιτέθηκαν με τα γκλοπ. Χτύπησαν το ποδήλατό μου», έγραψε ο ηθοποιός σε ανάρτηση, μαζί με ένα βίντεο δευτερολέπτων.

Κατά τον ίδιο, τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού ενώ σε άλλο tweet καταφέρεται εναντίον του Τραμπ αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θα με εξέπληττε αν αυτό κρατήσει μία ή δύο μέρες. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή του τέλους της μισητής εποχής Τραμπ. Δόξα τω θεώ, υπάρχει η αίσθηση ότι πολλά κύματα οργής οδηγούνται σε μία κορύφωση».

Σε άλλο του tweet ο Τζον Κιούζακ δεσμεύεται να «κλωτσήσει τον μισητό ναζιστικό κ@λο του Τραμπ, έξω από τον Λευκό Οίκο και από εκεί στην φυλακή.

Πηγή: philenews / in.gr