Από τρεις μέχρι πέντε πτήσεις φορτηγών αεροπλάνων (cargo) φτάνουν καθημερινά  στο αεροδρόμιο Λάρνακας από Λιέγη, Λειψία, Μάλτα και Αθήνα, μεταφέροντας κυρίως φάρμακα, αναλώσιμα και άλλα ευπαθή και επείγοντα φορτία, εξασφαλίζοντας αυξημένες εισαγωγές τέτοιων προϊόντων, από την μέρα που η Κύπρος μπήκε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και σταμάτησαν οι τακτικές πτήσεις.
 
Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα, το αεροδρόμιο Λάρνακας τέθηκε σε συναγερμό για να υποδεχθεί φορτηγό αεροσκάφος της Swiftair, που πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά πτήσεις από Αθήνα ή άλλα αεροδρόμια προς Λάρνακα μεταφέροντας φορτία. Το αεροσκάφος, τύπου Β737 ισπανικού νηολογίου, είχε φτάσει στην Λάρνακα από την Αθήνα το μεσημέρι. Το απόγευμα, γύρω στις 3.30 αναχώρησε με προορισμό την Κολωνία. Ενώ πετούσε πάνω από την Ρόδο προς τον προορισμό του, στο αεροσκάφος παρουσιάστηκε πρόβλημα αποσυμπίεσης. Ο κυβερνήτης έκρινε πως οι συνθήκες δεν ήταν ακραίες γι’αυτό και δεν προσγειώθηκε στην Ρόδο, αλλά αφού μείωσε αισθητά  το ύψος  πτήσης – στις 17.000 πόδια –  και κατευθύνθηκε πίσω στην Λάρνακα για έκτακτη προσγείωση που πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα.
 
 
Σε σχέση με την κίνηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, να σημειωθεί ότι, με 2-3 πτήσεις καθημερινά , επαναπατρίζονται ξένοι πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με κάποιες από αυτές επαναπατρίζονται και κύπριοι .
 
Χθες, καταγράφηκαν τρεις τέτοιες πτήσεις επαναπατρισμού ξένων. Στις 09.30 αναχώρησε μία πτήση της SkyUp Airlines για το Κίεβο, μεταφέροντας 103 επιβάτες. Κίεβο και Μόσχα ήτασν ο προορισμός σειράς πτήσεων επαναπατρισμού τις τελευταίες μέρες. 
 
 
Επίσης χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε και πτήση της Norwegian για το Οσλο μεταφέροντας 188 επιβάτες, ενώ στις 4.30 το απόγευμα απογειώθηκε και πτήση της Lufthansa με προορισμό τη Φραγκφούρτη, μεταφέροντας 130 άτομα.
 
Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις για Μόσχα, Αθήνα και Βελιγράδι, μεταφέροντας πίσω στις χώρες τους 284 επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο, ενώ με τις πτήσεις αυτές επαναπατρίστηκαν περίπου 70 Κύπριοι.