Είμαι Κύπριος πολίτης και πρόσφατα είχα την πρώτη εμπειρία μου ως ασθενής με το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ). Επισκέφθηκα τον προσωπικό μου ιατρό και αφού μου έδωσε συνταγή, πήγα σε φαρμακείο, που είναι συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ, και πήρα το φάρμακο που ήταν γραμμένο στη συνταγή. Θα ήθελα, παρακαλώ, να με ενημερώσετε γιατί κλήθηκα να πληρώσω €6,05 για το συγκεκριμένο φάρμακο και όχι €1,00 όπως ανακοινώθηκε ότι θα κοστίζει το κάθε φάρμακο μέσα στα πλαίσια του ΓεΣΥ. Νικήτας

Ο αναγνώστης μας αποτάθηκε και γραπτώς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς την αρμόδια υπηρεσία του ΓεΣΥ, υποβάλλοντας το πιο πάνω ερώτημα. Την ίδια μέρα που απέστειλε την επιστολή έλαβε απάντηση, στην οποία αναφέρεται το εξής: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εάν ο Προσωπικός σας Ιατρός σάς συνταγογράφησε το ακριβότερο φάρμακο της κατηγορίας φαρμάκου που επιλέξατε, τότε πληρώσατε συνεισφορά, δηλαδή τη διαφορά του ακριβότερου φαρμάκου με αυτό που καλύπτει το ΓεΣΥ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Προσωπικό σας Ιατρό, έτσι ώστε να σας ενημερώσει για το αντίστοιχο φάρμακο που σας παρέχει το ΓεΣΥ στην τιμή του ενός ευρώ. Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας».

Η στήλη έκρινε ότι δεν χρειαζόταν περαιτέρω διερεύνηση η πιο πάνω υπόθεση του αναγνώστη μας, διότι η θέση του ΓεΣΥ είναι ξεκάθαρη και μεταφέρεται μέσα από την απάντηση που του απέστειλε και η οποία δημοσιοποιείται μέσω της στήλης.