Σε διαμαρτυρία κατήλθαν οι υπάλληλοι του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, λόγω της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών που βρίσκεται στον πυρήνα του Δήμου, 100μ απόσταση από τις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις, στο Δήμο Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, το κτίριο όπου στεγάζεται αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χώρου, στέγασης προσωπικού και χρήζει άμεσης στατικής και αντισεισμικής αναβάθμισης.  Τονίζεται πως οι υπάλληλοι εργάζονται σε άθλιες εργασιακές συνθήκες σε ένα πεπαλαιωμένο κτίριο, με συνωστισμένα γραφεία 5 ατόμων σε ένα χώρο 10 τετραγωνικών, χωρίς να τηρούνται τα ελάχιστα πρότυπα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο. Το κτίριο είναι ετοιμόρροπο και ανά διαστήματα υποχωρεί μπετόν από το ταβάνι, έχει διαβρωθεί η τοιχοποιία από την υγρασία και η μυρωδιά μούχλας ειδικά τους χειμερινούς μήνες είναι εκτός από ανυπόφορη και επικίνδυνη για την υγεία τους. 

Για σκοπούς προσωρινής στήριξης της οροφής, έχουν τοποθετηθεί μεταλλικοί πάσσαλοι σε διάφορα σημεία του κτιρίου.

Επισημαίνουν πως αισθάνονται έντονη δυσφορίας και αδικία εις βάρος τους, αφού το κράτος, τους αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους 2ης κατηγορίας.

Τέλος ζητούν άμεση επανεξέταση του αιτήματος και δίκαιη επίλυση του θέματος. 

 

  

  

 

  

 

 

  

  

  

  

Πηγή: philenews