Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας θα βοηθήσει στην πορεία υλοποίησης της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας της πόλης, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας την εταιρεία που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου. 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «την Πέμπτη 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Λάρνακας και των επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων στις νέες εγκαταστάσεις της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings στο λιμάνι Λάρνακας».

Στόχος της επίσκεψης ήταν «η ξενάγηση στο χώρο και η ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kition Πάνο Αλεξάνδρου για την πορεία των προκαταρκτικών εργασιών οι οποίες, στην παρούσα φάση, βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Μέσα σε ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τον Απρίλη του 2022, η διαχείριση του λιμανιού θα περάσει εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της Κοινοπραξίας από την συνδιαχείριση που γίνεται τώρα με την Αρχή Λιμένων Κύπρου».

Ο κ. Αλεξάνδρου «αναφέρθηκε στην πορεία του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας η οποία διαχωρίζεται σε δυο φάσεις με διάρκεια πέντε με οκτώ χρόνια αντίστοιχα. Η πρώτη φάση αφορά την ολοκλήρωση της μαρίνας Λάρνακας η οποία θα περιλαμβάνει yacht club, passengers terminal, καταστήματα, χώρους εστίασης, οικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, αναπαλαίωση της υφιστάμενης αποβάθρας και θέσεις για 880 σκάφη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την παράδοση του λιμανιού, χώρους στάθμευσης για 3.500 αυτοκίνητα και διαπλάτυνση του χώρου ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί  πολλά πλοία ταυτόχρονα. Παράλληλα θα δημιουργηθεί το μεγαλύτερο καρνάγιο της περιοχής, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να δέχεται για επισκευή πλοία μέχρι 150 μέτρα μήκος».

Ο κ. Αλεξάνδρου «εξήγησε στους επισκέπτες την πράσινη αντίληψη και χαρακτήρα της Κοινοπραξίας από την οποία  διέπεται η κατασκευή και η υλοποίηση του έργου. Ανέλυσε επίσης την οικολογική  προσέγγιση κατά τη διάρκεια όλης της κατασκευής και όλα όσα λήφθηκαν υπόψη ώστε να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον τόσο κατά την υλοποίηση του όσο και μεταγενέστερα μετά την παράδοση του έργου».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας εξέφρασε ευχαριστίες «στους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για την ενημέρωση. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε η συγκεκριμένη επένδυση να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των κατοίκων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και θα παρέχει κάθε βοήθεια αφού πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε επίσης αναφορά «στην προοπτική δημιουργίας τριών Πανεπιστημιακών Μονάδων που αφορούν στους τομείς της υγείας και ξενοδοχειακών».