To ΑΚΕΛ Πάφου, διοργανώνει στις 5.00 μ.μ. σήμερα συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω απο το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση του με την απόφαση για προσωρινό κλείσιμο των θαλάμων προκειμένου οι γιατροί που εργάζονται εκεί να ενισχύσουν τον θάλαμο Covid-19στο Νοσοκομείο Πάφου. Ταυτόχρονα, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, το ΑΚΕΛ δηλώνει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στον αγώνα που καταβάλει το προσωπικό των ιατρικών υπηρεσιών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα που προκύπτει για αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αλλά θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε βεβιασμένα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή ενημέρωση. Η απόφαση αυτή ξεκάθαρα πλήττει το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής για ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης». 

Τις αντιδράσεις τους για την εξέλιξη αυτή εξέφρασαν με κοινή παρέμβαση τους από το Σάββατο ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες του διαμερίσματος Χρυσοχούς. Εκράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και την οργή μας για την απόφαση που έχει ληφθεί από τον ΟΚΥΠΥ για το προσωρινό κλείσιμο των θαλάμων του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, με σκοπό την μετακίνηση των δύο ειδικών παθολόγων για τη στήριξη του θαλάμου covid_19 του Νοσοκομείου Πάφου, αναφερόταν σε κοινή ανακοίνωση

«Για ακόμη μία φορά πλήττεται το δικαίωμα των κατοίκων της απομακρυσμένης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για παροχή ισότιμης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», καταγγέλλουν οι τοπικοί φορείς. « Παρόλα τα αιτήματα, που κατά καιρούς υποβάλαμε προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης, με τις αποφάσεις που λαμβάνονται μεθοδεύεται το κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλης, καθώς αντί να αναβαθμίζεται υπολειτουργεί».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκτός της απόφασης του ΟΚΥΠΥ για τη μετακίνηση των δύο ειδικών παθολόγων, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποτελεί επίσης και η πρόσφατη μετακίνηση της καρδιολόγου του Νοσοκομείου Πόλης, για τη στήριξη του θαλάμου covid-19 του Νοσοκομείου Λεμεσού, όπως επίσης και η μη επαρκής λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος και του χημείου.

Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές του διαμερίσματος καλούν το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ να αναθεωρήσουν την απόφαση τους και με συγκεκριμένες ενέργειες να εργαστούν για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης και να στηρίξουν το αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Πόλης Χρυσοχούς για την σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου. 

Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιούν, θα προβούν στη λήψη δυναμικών μέτρων, καθώς απαιτούν να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του κράτους.