Το βραβευμένο δίδυμο, η ηθοποιός Πάολα Χατζηλαμπρή και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Πωλ Λάμπης επιστρέφουν και πάλι πίσω στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μονοδράματος United Solo με την νέα τους παραγωγή «ΚΑΛΛΑΣ». Η παράσταση στη Νέα Υόρκη έχει οριστεί για τις 8 Νοεμβρίου 2019 και λόγω της νίκης τους πέρυσι με το έργο «ΜΕΛΙΝΑ», αυτόματα διαγωνίζονται και στην κατηγορία ‘BEST OF’. To United Solo είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μονοδράματος στον κόσμο και εκεί παρουσιάζονται υψηλού επιπέδου παραστάσεις με εξαιρετικούς ηθοποιούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι νικητές του “Best International Show 2018”  που έφεραν τη χώρα μας στο πρώτο σκαλί του πολιτισμού ανάμεσα σε 130 χώρες με την παράσταση «Μελίνα: Η τελευταία Ελληνίδα θεά» κατά την ανακοίνωση της επιλογής τους δήλωσαν «Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς το ότι θα εκπροσωπήσουμε για άλλη μια φορά τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο στην Νέα Υόρκη. Το έργο μας «ΚΑΛΛΑΣ» θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ταυτιστεί με μια σύγχρονη προσωπικότητα που κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο. Να περάσει από την ανωνυμία στην αιωνιότητα.»

Το έργο «ΚΑΛΛΑΣ» εκθειάζει την ζωή μιας γυναίκας η οποία εκτός από εξαιρετική καλλιτέχνης ήταν και γυναίκα που αγάπησε, ερωτεύθηκε και πληγώθηκε από τον αείμνηστο Αριστοτέλη Ωνάση για τον οποίο και θα αποκαλυφθούν πολλά στον μονόλογο της κας. Χατζηλαμπρή δια χειρός Πωλ Λάμπη. «Η Μαρία ήταν τελειομανής σε όλα!» δηλώνει η Πάολα Χατζηλαμπρή για να προσθέσει «Όπως κι εγώ!».

Είναι ενδιαφέρον αυτό που η ίδια η Μαρία Κάλλας δήλωνε πάντα «Υπάρχουν δύο Μαρίες μέσα μου. Η Μαρία, η γυναίκα που επιθυμεί να έχει μια φυσιολογική ζωή και η Κάλλας: η προσωπικότητα με την φήμη της κακομαθημένης ντίβας».  

Όσον αφορά τη δυσκολία της ερμηνείας του ρόλου η κα. Χατζηλαμπρή μας είπε «Ανεβάσαμε από μόνοι μας τον πήχη πάρα πολύ. Αποτελεί μεγάλη έμπνευση για μένα αυτή η γυναίκα για αυτό και μελετώντας κάθε τι από αυτήν τους τελευταίους μήνες, ξέρω ότι θα ανέβω στη σκηνή ως Κάλλας με έναν τεράστιο σεβασμό!»
Η παράσταση «ΚΑΛΛΑΣ» θα κάνει πρεμιέρα και περιοδεία στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2019 τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Αρχές Νοεμβρίου η «ΚΑΛΛΑΣ» θα ανοίξει τα φτερά της και θα πετάξει στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο μας.