Με το καλημέρα της ανάληψης καθηκόντων του ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον μέλους της Αστυνομίας ο οποίος έβγαλε σέλφι με τον γυμνό άνδρα που συνελήφθη χθες να περιφέρεται στους δρόμους της Λεμεσού.  Ωστόσο φαίνεται να προκύπτουν και ποινικά θέματα για τον άνθρωπο που κατέγραψε το βίντεο και το κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
«Ο Αρχηγός Αστυνομίας αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό ήταν κάθετος και με άμεσες ενέργειες έδωσε οδηγίες σε ερευνών αξιωματικό για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας ώστε να διαπιστωθούν τα αδικήματα που ενδεχομένως να διαπράττει.  Δεν αντέδρασαν μόνο οι πολίτες αλλά και όλο το υπόλοιπο αστυνομικό σώμα. Αν προκύπτουν θέματα ποινικής χροιάς σαφώς και θα διερευνηθούν.  Ενδεχομένως ωστόσο να προκύπτουν και ποινικά αδικήματα για τους ανθρώπους που κατέγραψαν το βίντεο και το κυκλοφόρησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» τόνισε μιλώντας στον Active ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου.
 
«Η Αστυνομία καταδικάζει την οποιαδήποτε κίνηση ή συμπεριφορά οποιουδήποτε μέλους της Αστυνομίας αφού εκ πρώτης όψεως φαίνεται να παραβιάζει αστυνομικές διατάξεις αλλά και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τη δημοσιοποίηση τέτοιων φωτογραφιών. Αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε μέλη της αστυνομίας και το αστυνομικό σώμα επιδεικνύει και οφείλει να επιδεικνύει σεβασμό σε κάθε πολίτη ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζει προφανώς προβλήματα υγείας» κατέληξε.  
 
Πηγή: philenews / Active