ΤΙ δεν καταλαβαίνουν κάποιοι εκ των συμπολιτών μας σε σχέση με την ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα που υιοθετούνται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού; Τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται αποτελούν, μεταξύ άλλων παραγόντων και  επιβεβαίωση πως μια μερίδα συμπολιτών μας επιμένει να μην εναρμονίζεται με τα μέτρα, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, προτείνονται από ειδικούς και αποφασίζονται από την εκτελεστική εξουσία. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως αυτός ο «αόρατος εχθρός» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, με βασικότερο τον αυτοπεριορισμό. Άλλωστε, όπως συναφώς υπενθυμίζεται, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής βρεθεί εμβόλιο, φάρμακο για τον ιό. Ως εκ τούτου ένα βασικό «όπλο» αντιμετώπισης του ιού είναι ο αυτοπεριορισμός.
ΤΟ θέμα είναι πως η «ανυπακοή» των διαφόρων ανεγκέφαλων, συνιστά  απειλή για τους υπόλοιπους πολίτες, που ακολουθούν κατά γράμμα τα μέτρα που αποφασίζονται από την κυβέρνηση. Είναι προφανές πως σε κανένα δεν αρέσει ο αυτοπεριορισμός, η μη ελεύθερη διακίνηση. Ωστόσο, αυτό είναι προσωρινό και εκ των πραγμάτων αναγκαίο μέτρο. 
ΕΧΕΙ εδώ και εβδομάδες αλλάξει, ανατραπεί πλήρως η καθημερινότητά μας, η ζωή μας. Αυτό είναι προσωρινό ως προς τα μέτρα και τούτο θα πρέπει να το έχουν όλοι υπόψη. Περαιτέρω, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως όσο πιο γρήγορα αναχαιτίσουμε και αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον κορωνοϊό, τόσο πιο σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Δεν είναι αυτό που θέλουμε όλοι; Ασφαλώς. Αλλά δεν βοηθούν ποσώς όσοι ανεγκέφαλοι δεν ακολουθούν και δεν εφαρμόζουν τα μέτρα.
ΔΕΝ θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε την ανάγκη συμμόρφωσης στις αποφάσεις του κράτους και των ειδικών. Οι αριθμοί τρομάζουν. Επιβεβαιώνουν πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση και φλερτάρουμε επικίνδυνα με τα χειρότερα σενάρια. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Οφείλουν όλοι να ακούσουμε τους ειδικούς. Να ακούσουμε τους γιατρούς της πρώτης γραμμής, τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής. Η έκκλησή τους είναι ξεκάθαρη: Εάν ξεφύγει η κατάσταση, το σύστημα Υγείας δεν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση. Κι εάν δεν αντέξει το σύστημα, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα γίνει. Πού θα οδηγηθούμε; Στα βήματα της Ιταλίας και της Ισπανίας. Δεν το θέλει αυτό κανείς. Αλλά για το αποφύγουμε πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα τον κορωνοϊό, που είναι μεν η κατάσταση σοβαρή, αλλά όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, ακόμη θεωρείται διαχειρίσιμη. 
ΕΝΑ ερώτημα πλανάται: Τι δεν καταλαβαίνουν όλοι εκείνοι, που δεν συμμορφώνονται, δεν εφαρμόζουν τα μέτρα; Δεν μπορούμε, πραγματικά, να δώσουμε μια πειστική απάντηση σ’ αυτό γιατί η συμπεριφορά τους είναι ανεξήγητη. Δεν σέβονται τους συμπολίτες τους, τις οικογένειές τους, το ίδιο τους το εαυτό. Δεν σέβονται και δεν σκέφτονται τους ανθρώπους , οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη, στην πρώτη γραμμή, για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους είναι φορείς του ιού. Εκείνους, που δίνουν τη μάχη για αντιμετώπιση και αναχαίτιση του κορωνοϊού. 
ΟΣΟΙ, λοιπόν, δεν συμμορφώνονται πρέπει να έχουν κόστος. Να τιμωρούνται παραδειγματικά, μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να πράττουν όλη αυτή την περίοδο μέχρι νεωτέρας.