Η καταγωγή μου είναι από τον Κάμπο της Τσακίστρας και παρακολουθώντας τις διάφορες προσπάθειες, από το καιρόν που λειτούργησε αυτό το καινοτομικό Δασικό Μουσείο, διαπιστώνω ότι η επισκεψιμότητα του από τουρίστες, ξένους, ντόπιους και από ομάδες επιμορφωτικών δραστηριοτήτων παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Στο παρελθόν εξέφρασα μία εισήγηση και τώρα την επαναφέρω και γραπτώς, διότι αυτό το αξιόλογο μουσείο, το μοναδικό στην Ευρώπη, πρέπει να αποδώσει για το σκοπό που δημιουργήθηκε, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούμε ότι παραλάβαμε Ευρωπαϊκό κονδύλι και δεν είχε επιτυχία η πρόταση.
Η εισήγηση μου είναι όπως, μπροστά από το Μουσείο με θέα προς το δάσος περιφραχθεί δασική περιοχή περίπου οκτώ σκαλών, με μπαγδατί δυνατό «ττέλλι» και να αφεθούν μέσα στον περιφραγμένο χώρο τρία ή τέσσερα ζεύγη αγρινών με τις δικές τους ποτίστρες και χώρους για την τροφή τους. Ο τρόπος φροντίδας των αγρινών μπορεί να εξευρεθεί η υπηρεσία από το Κοινοτικό Συμβούλιο  Κάμπου.   
Αν λειτουργήσει αυτό το Πάρκο τότε, από το ένα εκατομμύριο επισκέπτες που επισκέπτονται την Ιερά Μονή Κύκκου, θα κατηφορίζουν 8 χιλιόμετρα μόνο απόστασης και αρκετοί θα επισκέπτονται το Δασικό Μουσείο στην περιοχή Κάμπου, όπου θα βλέπουν και τα Αγρινά στο φυσικό τους περιβάλλον και θα γίνει και η κατάλληλη προβολή για την παρουσία των Αγρινών πλησίον στο Δασικό Μουσείο στον Κάμπο.
Το πάρκο των Αγρινών στον Σταυρό της Ψώκας είναι κάπως εκτός του δρομολογίου των επισκεπτών της Ιεράς Μονής Κύκκου, γι΄ αυτό σας εισηγούμαι αυτή την προσπάθεια μου. 
Μιχάλης Δ.

Ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, διευθυντής του Τμήματος Δασών με τον οποίο ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες, ήταν ενήμερος για την πρόταση – εισήγηση του αναγνώστη μας και όπως μας είπε, την αντικρίζει θετικά.
Παρόλα αυτά, ο ίδιος –όπως μας είπε– δεν είναι υπέρ του «εγκλωβισμού» αγρινών σε περιφραγμένο χώρο, διότι έτσι θα είναι εύκολος στόχος για τους λαθροθήρες. Όπως μας είπε, μπορούν να οδηγηθούν αγρινά στο σημείο που υποδεικνύει ο αναγνώστης μας, με το να φυτευτούν εκεί φυτά που είναι αγαπημένη τροφή των αγρινών, όπως και με το να τοποθετηθούν ποτίστρες για να πηγαίνουν εκεί τα ζώα, όταν χρειάζονται νερό για να ξεδιψάσουν. 
Συμπληρωματικά μας ανέφερε ότι θετικά αντιμετωπίζεται από το Τμήμα του και μια άλλη πρόταση που του υποβλήθηκε, για τη δημιουργία μονοπατιού που να συνδέει τις κορυφές που περιβάλλουν την περιοχή, ώστε να μπορεί κάποιος να ανεβαίνει με ασφάλεια σε αυτές, να ρεμβάζει και έτσι σε συνδυασμό με επισκέψεις στο Δασικό Μουσείο όπως και στο Πάρκο Αγρινών, να μπορεί να περάσει μια ευχάριστη μέρα στη συγκεκριμένη περιοχή.