Μετά από διαδικασία που κράτησε περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά, στην παρουσία περίπου 30 γυναικών της οργάνωσης «Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών», ο δικαστής Μιχάλης Παπαθανασίου έκρινε ως παντελώς αναξιόπιστη τη θέση της 19χρονης Βρετανίδας ότι η αναίρεση της κατάθεσής της για ομαδικό βιασμό ήταν προϊόν άσκησης ψυχολογικής πίεσης από την Αστυνομία.
 
Ο δικαστής στην απόφασή του σημείωσε ότι δεν αποκόμισε καλή εντύπωση από την κατηγορούμενη, η οποία δεν είπε την αλήθεια, προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο, στη μαρτυρία της περιέπεσε σε αντιφάσεις, ενώ η μαρτυρία της χαρακτηρίζεται από έλλειψη λογικής. Σημείωσε ότι μέρος της δεν υποβλήθηκε στους μάρτυρες και ως εκ τούτου είναι αναξιόπιστη.
 
 
Από πλευράς των συνηγόρων της, η κυρία Ρίτσα Πεκρή, ζητώντας μετριασμό της ποινής για την πελάτισσά της, έκανε αναφορά στο ανώριμο της ηλικίας της, σημειώνοντας ότι είναι μόλις 19 χρονών. Είπε επίσης ότι πάσχει από κατάθλιψη και λαμβάνει φάρμακα, ενώ έκανε αναφορά σε πρόνοιες του Συντάγματος που σημειώνουν την ευχέρεια της δικαιοσύνης να δίνει δεύτερη ευκαιρία σε νεαρά άτομα.
 
Ωστόσο, σε δηλώσεις της η δεύτερη συνήγορος της κατηγορούμενης, κυρία Νικολέτα Χαραλαμπίδου, τόνισε ότι η πελάτισσά της έχει εκφράσει την επιθυμία να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ή ακόμα και στο ΕΔΑΔ για να προσφύγει κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.
 
Η ποινή από μέρους του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου θα ανακοινωθεί την Τρίτη 7 Ιανουαρίου στις 9:00 το πρωί.
 
«Ο βιαστής είσαι εσύ»
 
Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από γυναίκες μέλη της οργάνωσης «Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών».
 
Το Δίκτυο υποστηρίζει ότι η 19χρονη Βρετανίδα αποτελεί θύμα της πατριαρχικής κοινωνίας και ότι έχει κακοποιηθεί από την ημέρα της καταγγελίας της από την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.
 
Μέλη του Δικτύου, εισήλθαν στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συνέχισαν έξω τη διαμαρτυρία τους. Φορώντας μάσκες για να καταδείξουν τη φίμωση των γυναικών, φώναξαν συνθήματα όπως «ο βιαστής είσαι εσύ» και άλλα.