Την πλήρωση 260 θέσεων πρώτου διορισμού στην εκπαιδευτική υπηρεσία, αποφάσισε τον περασμένο μήνα το Υπουργικό Συμβούλιο. Ήδη  σχετική επιστολή διαβιβάστηκε στη Βουλή, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθεί να αποφασίσει κατά πόσο συναινεί με το ξεπάγωμα των θέσεων. Πρόκειται για 164 θέσεις καθηγητών κλίμακας Α8, Α10 και Α11 στη Μέση Εκπαίδευση.
 
Επίσης αφορούν 31 θέσεις στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από τις οποίες οι 13 από αυτές είναι θέσεις εκπαιδευτών κλίμακας Α8, Α10 και Α11 και οι 18 θέσεις εκπαιδευτών κλίμακας Α5, Α7 και Α8. Σημειώνεται πως στις 18 θέσεις εκπαιδευτών οι 16 είναι θέσεις που αφορούν την ειδικότητα της κομμωτικής.
 Οι υπόλοιπες 65 θέσεις πρώτου διορισμού προορίζονται για τη Δημοτική Εκπαίδευση. Από αυτές οι 41 αφορούν θέσεις δασκάλων κλίμακας Α8, Α10 και Α11, οι εννέα θέσεις προορίζονται για ειδικούς εκπαιδευτικούς κλίμακας Α8, Α10 και Α11 και οι 15 θέσεις αφορούν θέσεις νηπιαγωγών κλίμακας Α8, Α10 και Α11. Σημειώνεται πως για τις συγκεκριμένες θέσεις περιλήφθηκε και σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του 2020.
Παράλληλα με τα αιτήματα για την πλήρωση νέων θέσεων, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, θα κληθούν να τοποθετηθούν και για αιτήματα που αφορούν προαγωγές. Πρόκειται για προαγωγές στο υπουργείο Εξωτερικών, στο υπουργείο Οικονομικών, στο υπουργείο Μεταφορών και στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Αναλυτικά πρόκειται για τις εξής θέσεις:
-οκτώ θέσεις προαγωγής στο υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για τρεις θέσεις πληρεξούσιου υπουργού κλίμακας Α13, δύο θέσεις Συμβούλου ή Γενικού Πρόξενου Ά κλίμακας Α12 και τρεις θέσεις γραμματέα ή πρόξενου κλίμακα Α12.
-τέσσερις θέσεις στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Προσωπικού. Οι τρεις θέσεις είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής κλίμακας Α14 και μια θέση προαγωγής κλίμακας Α13.
-τέσσερις θέσεις προαγωγής στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών. Πρόκειται για μια θέση ανώτερου τεχνικού επιθεωρητή κλίμακας Α11 και τριών θέσεων τεχνικού επιθεωρητή κλίμακας Α10.
-δύο θέσεις προαγωγής λειτουργού ελέγχου κλίμακας Α κλίμακας Α11 στην Ελεγκτική Υπηρεσία.
 
Όπως επισημαίνεται στις επιστολές των υπουργείων που στάλθηκαν στη Βουλή, η πλήρωση των θέσεων των εκπαιδευτικών και η παραχώρηση των προαγωγών είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και γενικότερα της δημόσιας υπηρεσίας. Επίσης θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στα διάφορα τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες θέσεις προαγωγών θα καλύψουν θέσεις που κενώνονται λόγω των αφυπηρετήσεων των προκατόχων τους.