Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις των συντεχνιών των νοσηλευτών με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με τους νοσηλευτές να είναι αισιόδοξοι πλέον για αίσια κατάληξη στο θέμα που τους αφορά, που είναι αυτό της στελέχωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων με το απαιτούμενο προσωπικό.
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) Θεόδωρος Πετέλης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι υπάρχει ένας εποικοδομητικός διάλογος με τον ΟΚΥπΥ.
 
«Θεωρώ ότι σήμερα θα καταλήξουμε. Ευελπιστώ ότι δεν θα υπάρχουν οι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις γιατί οι αντοχές των νοσηλευτών έχουν εξαντληθεί, το προσωπικό είναι αρκετά κουρασμένο. Χρειάζεται να στελεχωθεί σωστά το προσωπικό, να μπορεί να δουλεύει με ασφάλεια αλλά και να μπορέσει και στο τέλος της ημέρας να πάρει και τις Καλοκαιρινές του άδειες τις οποίες έχει τόσο πολύ ανάγκη», είπε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓεΣΥ: Μαραθώνια σύσκεψη ΟΚΥπΥ – νοσηλευτών
 
Οι διαβουλεύσεις των νοσηλευτών με τον ΟΚΥπΥ άρχισαν στις 9 το πρωί. «Βρισκόμαστε στην δεύτερη μέρα των συζητήσεων, όπου αναλύονται ξεχωριστά το κάθε νοσοκομείο και ο κάθε θάλαμος όσον αφορά τις υφιστάμενες ανάγκες, ανάγκες που υπάρχουν τώρα στα δημόσια νοσηλευτήρια», σημείωσε ο κ. Πετέλης
 
Η σημερινή συνάντηση επικεντρώνεται στις ανάγκες στελέχωσης νοσηλευτών που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, στο Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου και στο Μακάρειο.
 
«Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν αναλυθεί όλα, θα βρεθεί ο συγκεκριμένος αριθμός νοσηλευτών που χρειάζεται για να μπορέσουμε έτσι να προχωρήσουμε στην κάλυψη αυτών των άμεσων αναγκών ενώ παράλληλα να εγκριθούν μέσω των προϋπολογισμών αυτές οι ανάγκες για να μπορούν να καλυφθούν και οι άμεσες αλλά και οι νέες ανάγκες που επιθυμεί ο ΟκΥΠΥ να ξεκινήσει», πρόσθεσε.
 
Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ