Μπορεί να έχουν δοθεί ήδη την τελευταία τριετία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε Δήμους της επαρχίας Πάφου για την βελτίωση των οδοστρωμάτων σε σημεία των δημαρχούμενων περιοχών από ζημιές που υπέστησαν την περίοδο εκτέλεσης των έργων του ΣΑΠΑ ή σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο η κατάσταση  πολύ απέχει από το να χαρακτηρισθεί ως επιστροφή στην ομαλότητα.
 
Αυτό παραδέχονται δημοτικοί παράγοντες, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι και κατά το 2020 το πρόγραμμα άρσης των κακοτεχνιών και επιδιόρθωσης των ζημιών θα συνεχισθεί με αμείωτο και δαπανηρό για τα δημοτικά ταμεία τρόπο. Αν και τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογραφεί είναι αθροιστικά της τάξης του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ σχεδόν, ένα τεράστιο για τα σημερινά δεδομένα των τοπικών αρχών ποσό θα συνεχίσει να διατίθεται και το νέο χρόνο για βελτίωσης της λειτουργίας και εικόνας του οδικού δικτύου, τονίζουν.
 
Σε αυτά τα πλαίσια, Πάφος και Γεροσκήπου εξακολουθούν να προωθούν σε συστηματική βάση τη βελτίωση των δρόμων με την υπογραφή συμβολαίων που αφορούν σε βελτίωση μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου της χαμηλής περιοχής που μέχρι πρότινος ήταν επιεικώς σε απαράδεκτη κατάσταση. Το ποσό που διατίθεται για τον σκοπό αυτό, έχει ήδη αυξηθεί κατά πολύ, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομαλή κατάσταση στον τομέα αυτό στην Πάφο και στη Γεροσκήπου και υπολογίζεται ότι ποσό που θα ανέλθει σε πολλές δεκάδες χιλιάδες θα εκταμιευθεί και το νέο χρόνο προς τον σκοπό αυτό.
 
Παράλληλα, ένα λίφτινγκ αξίας 300 χιλιάδων ευρώ άρχισε ήδη να υλοποιείται στην Πέγεια για την βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής. Τα νέα έργα ασφαλτοστρώσεων, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πέγειας, θα ολοκληρωθούν εντός του έτους, ενώ εντός του 2020 θα ξεκινήσουν επίσης άλλα δύο έργα στη δημαρχούμενη περιοχή, συνολικού ύψους 700 χιλιάδων ευρώ.