Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου-Αιγύπτου διοργάνωσε Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στο Κάιρο, Αίγυπτος, στις 4 Δεκεμβρίου 2019.
Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και ως περιφερειακή και διεθνής βάση για επιχειρήσεις, καθώς και ο τομέας των ακινήτων. Χαιρετισμό απεύθυνε ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Όμηρος Μαυρομμάτης.
Μετά το πέρας του Επιχειρηματικού Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός κατ’ ιδίαν επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B meetings) μεταξύ κυπριακών και αιγυπτιακών επιχειρήσεων.
Η εν λόγω Επιχειρηματική Αποστολή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς και τις κατά τόπους Πρεσβείες και Εμπορικά Κέντρα της Δημοκρατίας, με απώτερο στόχο την προώθηση της Κύπρου και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.
Στην Αποστολή συμμετείχε σημαντικός αριθμός κυπριακών επιχειρήσεων, κυρίως από τους τομείς των επαγγελματικών υπηρεσιών και της οικοδομικής βιομηχανίας.