Τρεις Βρετανοί ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το κόμμα και ότι προτρέπουν τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Πρόκειται για την Ανουντσιάτα Ρις-Μογκ, αδερφή του γνωστού ευρωσκεπτικιστή πολιτικού των Τόρις Τζέικομπ Ρις-Μογκ, τον Λανς Φόρμαν και τη Λούσι Χάρις.

Όπως εξήγησε η κ. Ρις-Μογκ, οι αποχωρήσεις γίνονται διότι η ίδια και οι συνάδελφοί της θεωρούν πως το Κόμμα του Brexit διασπά την ευρωσκεπτικιστική ψήφο σε αμφίρροπες εκλογικές περιφέρειες, κάτι που μπορεί να χαρίσει έδρες στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

Οι τρεις πολιτικοί δε θα παραιτηθούν, ωστόσο, από τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε, όπως είπαν, να στηρίξουν με την ψήφο τους τη συμφωνία του Brexit.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε «απογοητευμένος» και σχολίασε ότι το κόμμα του δε θα στερήσει έδρες από τους Τόρις, καθώς δεν κατεβάζει υποψήφιους στις 317 περιφέρειες που είχαν αναδείξει Συντηρητικό βουλευτή το 2017. Αντίθετα, σημείωσε, κερδίζει ψήφους σε παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών στη βόρεια και κεντρική Αγγλία.

Ένας τέταρτος ευρωβουλευτής του κόμματος, ο Τζον Λόνγκγουορθ, αποπέμφθηκε για «υπονόμευση» της εκλογικής στρατηγικής.

 
Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ