Τα ζητήματα ασφάλειας και ευνομίας του τόπου περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του και μέσα από τις πολιτικές διακυβέρνησής θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Σωμάτων Ασφαλείας, δήλωσε ο υποψήφιος ΠτΔ, Ανδρέας Μαυρογιάννης μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος-Ισότητα, στα γραφεία της συντεχνίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από το εκλογικό επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη, συζήτησαν θέματα όπως, η ασφάλεια των σωμάτων ασφαλείας, η συνταξιοδότηση, οι απαρχαιωμένες διαδικασίες που ακολουθούνται για τις προαγωγές και τις μεταθέσεις, καθώς και τρόποι που μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Σώματος μέσω της χρηστής διοίκησης, η οποία θα διέπεται από διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία.

«Εν τέλει, το ζητούμενο για όλους μας, είναι η δημιουργία καλύτερων συνθηκών ασφάλειας και ευημερίας για τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, Νίκος Λοϊζίδης ανέφερε ότι είναι σίγουρο πως στο Πρόγραμμα του Α. Μαυρογιάννη θα έχει ξεχωριστή θέση η ευνομία και η ασφάλεια στην Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι ο ρόλος των Σωμάτων Ασφαλείας.