Σε μια αίθουσα διδασκαλίας σε Λύκειο της Λευκωσίας ξέσπασαν αυτή τη φορά παραβάτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου εισήλθαν στο σχολείο, παραβίασαν την πόρτα αίθουσας και έθεσαν φωτιά σε θρανία και καρέκλες. Ευτυχώς, η φωτιά δεν έλαβε διαστάσεις και δεν προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε εξοπλισμό και διπλανές αίθουσες. 

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό τη Δευτέρα το πρωί όταν στο σχολείο έφτασαν διεύθυνση και προσωπικό, με αποτέλεσμα να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η διεύθυνση ενημέρωσε, ως οφείλει, σε τέτοιες περιπτώσεις, τόσο την Αστυνομία όσο και την οικεία Σχολική Εφορεία και τα αρμόδια πρόσωπα του υπουργείου Παιδείας, ούτως ώστε να διερευνηθεί η κακόβουλη αυτή ενέργεια, αλλά και να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά που έχει προκληθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξωσχολικοί ξυλοκόπησαν μαθητή στην αυλή σχολείου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζημιά έχει ήδη αποκατασταθεί με αποτέλεσμα οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος να κάνουν χθες κανονικά μάθημα στην τάξη τους. Όπως μας αναφέρθηκε, οι μαθητές του εν λόγω τμήματος μόνο τη Δευτέρα δεν χρησιμοποίησαν την αίθουσα, καθώς μεταφέρθηκαν προσωρινά σε άλλο χώρο διδασκαλίας, ούτως ώστε να μην επηρεαστεί το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο διάπραξης της παραβατικής αυτής ενέργειας δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί, ενώ εικάζεται ότι καταγράφηκε είτε το περασμένο Σάββατο, είτε την Κυριακή. Πρόκειται πάντως για Λύκειο, το οποίο δεν αντιμετωπίζει συχνά φαινόμενα βανδαλισμών και παραβατικών συμπεριφορών.