To Top
04:49 Τρίτη
17 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Αννίτα για EastMed: Από το όραμα στην υλοποίηση
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣ 2018 Αννίτα για EastMed: Από το όραμα στην υλοποίηση
  05 Δεκεμβρίου 2017, 4:45 μμ  

Σε δηλώσεις προέβη σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου του Επιτελείου, Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου, η οποία και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για τον αγωγό EastMed, 

Από το όραμα στην υλοποίηση – επιβεβαιώνεται η συνεργασία των χωρών για την υλοποίηση του έργου του αγωγού EastMed

Υπογράφτηκε σήμερα το Μνημόνιο Συναντίληψης για τη συνεργασία αναφορικά με τον αγωγό EastMed μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας.

Πρόκειται για σύνοδο κομβικής σημασίας αφού επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής αλλά και της ίδιας της ΕΕ για να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου του αγωγού EastMed. Μια στρατηγική επιλογή που επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι περνάμε από το όραμα στην υλοποίηση και όλα αυτά βάση των ορθών χειρισμών και σχεδιασμών αυτής της κυβέρνησης έστω και αν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους βολεύει να αντιλαμβάνονται την ουσία των προοπτικών που δημιουργούνται.

 Ο ρόλος πλέον που η Κυπριακή Δημοκρατία επιτελεί είναι καθοριστικός για τα ενεργειακά της περιοχής αφενός λόγω της σύναψης συμμαχιών και αφετέρου των άριστων σχέσεων γειτονίας που έχει. Επιπλέον προσθήκη της Ιταλίας στις διαβουλεύσεις για τον EastMed, προσθέτει μια νέα δυναμική ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το αυξημένο ενδιαφέρον της ίδιας της ΕΕ και ως προς την οικονομική στήριξη του έργου.  

Αυτή είναι η προοπτική την οποία δημιούργησε και δημιουργεί η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, με συγκεκριμένους και ορθούς χειρισμούς, με συγκεκριμένη πειθαρχημένη και αποφασιστική στρατηγική κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και μέσα από τα ίδια τα αποτελέσματα.  

Ο κ.Μαλάς επιλέγει να ασκήσει κριτική για την ενέργεια την μέρα που υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για τον EastMed

Απέτυχε η κυβέρνηση Αναστασιάδη να πιέσει τις εταιρείες για γεωτρήσεις, είπε ο κ.Μαλάς.

Προφανώς ο κ. Μαλάς δεν θέλει να θυμάται την μόλις πρόσφατη εξαγγελθείσα πρόθεση του ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ να προχωρήσει σε γεωτρήσεις μεταξύ άλλων και στο τεμάχιο 6.

Προφανώς ο κ. Μαλάς δεν θέλει να θυμάται και προσπερνά το γεγονός ότι ο τρίτος γύρος αδειοδότησης προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών.

Προφανώς ο κ. Μαλάς εσκεμμένα προσπερνά τα αποτελέσματα της ενεργειακής στρατηγικής και πολιτικής του Νίκου Αναστασιάδη προβαίνοντας σε κριτική, την ίδια μέρα μάλιστα που υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα, ο EastMed.  

Οι πολίτες έχουν και κρίση και αντίληψη.

Η ισονομία, η ισοπολιτεία, το κράτος δικαίου και το αίσθημα ασφάλειας είναι και θα παραμείνει η ύψιστη προτεραιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος, λέει το ΑΚΕΛ, αντί να στηρίξουν, υπονόμευσαν και συγκρούστηκαν με πρωτοφανή σφοδρότητα το θεσμό του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή και ότι βασιλεύει η ατιμωρησία.

Είναι τουλάχιστο φαιδρό να ασκείται κριτική στην κυβέρνηση, όταν τα τελευταία χρόνια πάρα πολλές υποθέσεις διαφθοράς/διαπλοκής οδηγήθηκαν και οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης χωρίς κριτήριο να είναι το όνομα και το επώνυμο του οποιουδήποτε υπόπτου.

Είναι προκλητικό να ασκούν κριτική περί δήθεν ατιμωρησίας αυτοί που δεν αποδέχονται πορίσματα ερευνών και δεν δέχονται δικαστικές αποφάσεις και κάνουν μάλιστα λόγο για πολιτικούς κρατούμενους.

Αν τα τελευταία χρόνια εξιχνιάζονται και οδηγούνται υποθέσεις ενώπιον της δικαιοσύνης είναι διότι η κυβέρνηση αυτή ενίσχυσε το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς τους ανεξάρτητους θεσμούς αλλά και προς την ίδια την δικαιοσύνη με αποτέλεσμα πολίτες και αρχές να προχωρούν σε καταγγελίες και να προσκομίζουν τα όποια στοιχεία ενδεχομένως κατέχουν, χωρίς να φοβούνται τις όποιες συνέπειες εις βάρος τους.

Η ισονομία, η ισοπολιτεία, το κράτος δικαίου και το αίσθημα ασφάλειας είναι και θα παραμείνει η ύψιστη προτεραιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.

Πηγή: philenews

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.