Τον αδέσποτο σκύλο ράτσας Ροτβάιλερ που επιτέθηκε σε 8χρονο αγοράκι ενώ έπαιζε αμέριμνο μαζί με τον δίδυμο αδελφό του στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό, ψάχνει από χθες το πρωί η Αστυνομία σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης από σκύλο που καταγράφεται στην επαρχία Λεμεσού τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα όσα εφιαλτικά έζησαν τα δίδυμα αγοράκια από τη Ρουμανία, διαδραματίστηκαν χθες γύρω στις 8:00 το πρωί σε ανοικτό χώρο, κοντά στην κατοικία που διαμένουν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Η επίθεση έγινε πλησίον υποστατικών που υπήρχαν κλουβιά με 7 σκυλιά τα οποία ανήκουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο 8χρονος που δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο Ροτβάιλερ, υποβλήθηκε χθες το απόγευμα σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση από ομάδα παιδοχειρουργών και πλαστικών του Μακάρειου. Το αγοράκι μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Το αγοράκι φέρει τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής 8 – 10 εκατοστά, ενώ του έγινε πλαστική επέμβαση για αποκατάσταση των τραυμάτων που φέρει σε κεφάλι και πρόσωπο. Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του 8χρονου, κλήθηκε να τοποθετεί στον «Φ» ο παιδοχειρουργός Χρίστος Μηνά, ο οποίος ανέφερε ότι το παιδί εισήχθη στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας και η κατάσταση του είναι σταθερή και εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν στα χέρια της Αστυνομίας, το σοβαρό επεισόδιο αντιλήφθηκαν περίοικοι και ιδιοκτήτες επαγγελματικών υποστατικών, οι οποίοι άκουσαν φωνές παιδιού και γαβγίσματα σκύλων. Εξήλθαν από τα υποστατικά τους και αντιλήφθηκαν ότι ένα παιδί κτυπά με αντικείμενο σκύλο σε μια προσπάθεια να σταματήσει να δαγκώνει το αδελφάκι του που βρισκόταν στο έδαφος. 

Ένοικος της περιοχής προσέτρεξε στο σημείο όπου αρχικά προσπάθησε να απομακρύνει τον σκύλο ο οποίος συνέχιζε να επιτίθεται στο αγοράκι που βρισκόταν στο έδαφος. Στη συνέχεια με τη βοήθεια άλλου προσώπου, παρέλαβαν τον 8χρονο και τον μετέφεραν σε υποστατικό όπου του παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες και ειδοποίησαν ασθενοφόρο.

Στο μέρος όπου συνέβη η επίθεση υπήρχε και δεύτερος σκύλος. Μαρτυρία που κατέχει το ΤΑΕ Λεμεσού αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος σκύλος στην παρουσία πολιτών επιχείρησε να επιτεθεί και στη μητέρα των διδύμων που είχε αφιχθεί στο μέρος. Άμεσα οι πολίτες τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στους υπαλλήλους των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Με αίματα ο σκύλος που επιτέθηκε στον 8χρονο

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι ο σκύλος που επιτέθηκε στον 8χρονο δεν έχει εντοπιστεί και πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνος προτρέποντας το κοινό να μην τον πλησιάσει, σε περίπτωση που τον εντοπίσει. Πρόσθεσε ακόμη, πως σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σκύλος έχει ίχνη αίματος στο κεφάλι και στο σώμα.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση και ο τραυματισμός του 8χρονου βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που ήταν εντός των κλουβιών. Ερωτηθείς σχετικά από τον «Φ», ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες είχε αντιληφθεί την παρουσία τεσσάρων αδέσποτων σκυλιών.

Ο Αν. Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, Φάνος Παναγή, ανέφερε ότι υπάλληλοι της υπηρεσίας μετέβησαν στο μέρος όπου εντόπισαν τον έναν από τους δύο σκύλους, τον οποίον παρέλαβαν.

Σημείωσε πως από έλεγχο που έγινε στον σκύλο δεν εντοπίστηκε μικροτσίπ, ενώ οι έρευνες από πλευράς τους συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του. Πρόσθεσε ακόμη ότι από χθες το πρωί υπάρχει στην περιοχή συνεργείο της υπηρεσίας όπου περιπολεί με στόχο να εντοπιστεί ο σκύλος που επιτέθηκε στον 8χρονο.    Ιωάννα Μάντζιηπα