Όταν η κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη αποφάσισε να παραχωρήσει τίτλους ιδιοκτησίας στους πρόσφυγες που διέμεναν σε προσφυγικούς οικισμούς, δυστυχώς το έκανε κάπως άρπα κόλλα για προεκλογικούς σκοπούς.

Η μη προγραμματισμένη έκδοση τίτλων είχε διάφορες παρενέργειες, ανάμεσα στις οποίες και ο μη καθορισμός των χώρων στάθμευσης και η μη κατασκευή ανελκυστήρων. Ακόμη κι έτσι, θα μπορούσε να δέσμευε τους δικαιούχους καλώντας τους να υπογράψουν κάποιο νομικό έγγραφο, ότι ο τίτλος παραχωρείται υπό την αίρεση ότι αποδέχονται τον καταμερισμό χώρων στάθμευσης ή και τοποθέτησης ανελκυστήρα στις πολυκατοικίες.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε και σήμερα πολλοί από όσους επηρεάζονται (λόγω αυθαιρεσιών ή και παράνομων επεμβάσεων που οι ίδιοι προκάλεσαν) δεν συγκατανεύουν. Αυτό ταλαιπωρεί άτομα με κινητικά προβλήματα (ειδικά σε όσους είναι υπερήλικες και δεν έχουν ανελκυστήρα), ενώ στο επίπεδο των χώρων στάθμευσης, αποτελεί και σημείο προστριβής ανάμεσα στους διαμένοντες κυρίως σε πολυκατοικίες. Και μπακάλικο να ήταν το κράτος, θα χειριζόταν καλύτερα το θέμα των τιτλοποιήσεων.     

ΒΑΣ ΒΑΣ