Η διαφαινόμενη είσοδος του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου “Ελληνική Λύση” στηνΕυρωβουλή μπορεί να χαρακτηρίζεται ως έκπληξη, ωστόσο τα δημοσκοπικά ευρήματα υπήρχαν εδώ και καιρό και προειδοποιούσαν.

Η τηλεπερσόνα με τον ακροδεξιό, συχνά ρατσιστικό και σίγουρα διχαστικό λόγο είχε δημιουργήσει ρεύμα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μάλιστα ενισχύθηκε από τις αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Βελόπουλος φυσικά δεν αποτελεί new entry στην ελληνική πολιτική σκηνή. Εκανε καριέρα μέσα από το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη το οποίο όμως δεν ήταν το μοναδικό που τον φιλοξένησα.

Κατά καιρούς βρέθηκε και κάτω από τηλεοπτικές στέγες συνεχίζοντας να αναμασά πράγματα που έχουν αποδειχθεί ότι είναι fake news.

To ότι επέμεινε στα περί επιστολών του Ιησού, τις οποίες μάλιστα εφέρετο να πουλούσε, αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Οι συγκεκριμένες αναφορές του έκαναν το γύρο του διαδικτύου αλλά από ότι φαίνεται μάλλον καλό του έκαναν. Οπως και οι περιβόητες… αλοιφές από το Αγιο Ορος.

Ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο τέως στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης κατήγγειλε απόπειρα αποπλάνησης και διέψευσε κατηγορηματικά ότι είναι υποψήφιος με τον κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Στην τελευταία ομιλία δε, ο κ. Βελόπουλος με το γνωστό πομπώδες ύφος του, φρόνισε και πάλι να κάνει γνωστές τις θέσεις του για τη μετανάστευση αλλά και μία σειρά άλλα θέματα γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό του (προτείνοντας θανατική ποινή για τους διακινητές μεταναστών).

Η Κυριακή των εκλογών τον έφερε στον αφρό. Αν τιμά αυτό το εκλογικό σώματα είναι θέμα προσωπικής οπτικής και προσωπικής αισθητικής του καθενός.

Δύο πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κυριάκου Βελόπουλου