Η ομάδα βιταμίνα παρουσιάζει τις ερχόμενες μέρες το ντοκιμαντέρ «Υπο-ποίηση ή τι θέλει να πει ο ποιητής» σε έρευνα- σκηνοθεσία των Δημήτρη Σπύρου και Μαντώς Παπαδοπούλου και μουσική του Δημήτρη Σπύρου. 
 
Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της δράσης με γενικό τίτλο «Υπο-ποίηση» που στόχο έχει να φέρει τη σύγχρονη κυπριακή ποίηση κοντά στο κοινό.
 
Το δεύτερο μέρος («Ποίηση στις πλατείες») είναι η προβολή ντοκιμαντέρ σε ανοιχτούς χώρους-πλατείες. Το ντοκιμαντέρ  καταγράφει συζητήσεις με επτά σύγχρονους Κύπριους ποιητές γύρω από την προσωπική τους δημιουργία. Πώς και για τι ο καθένας τους γράφει, τι είναι γι’ αυτούς η ποίηση και ποια η θέση της στη ζωή τους, η σχέση της ποιητικής γραφής με την σημερινή καθημερινότητα και κοινωνία, τι περιμένει κανείς εκδίδοντας, είναι μερικά από τα θέματα που συζητούν παρουσιάζοντας το έργο τους.

Το πρώτο μέρος της δράσης («Ποίηση στο διαδίκτυο»), ξεκίνησε τον Αύγουστο και περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιημάτων από το μουσικό Δημήτρη Σπύρου σε συνεργασία με τους ίδιους τους ποιητές, σε  απαγγελίες των ποιημάτων τους. Τα τραγούδια-ποιήματα διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο (fb. Βιταμίνα/vitamina)

 
Οι προβολές θα λάβουν χώρα ως εξής:
  • 1 Σεπτέμβρη (Αυλή Δημοτικής Βιβλιοθήκης- Λεμεσός)
  • 5 Σεπτέμβρη (Πλατεία Πανεπιστημίου- Λεμεσός)
  • 7 Σεπτέμβρη (Πλατεία Φανερωμένης-Λευκωσία)
Έναρξη 20:00 – είσοδος ελεύθερη
Τη δράση στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.
 
Πηγή: philenews