Εντοπίστηκε από την Αστυνομία ένα πρόσωπο που είχε δέσει τον σκύλο του στο όχημά του αναγκάζοντάς τον να τρέχει να τον προλάβει. Μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από το Κίνημα Οικολόγων που δείχνει ένα σκύλο δεμένο να τρέχει δίπλα από το όχημα του ιδιοκτήτη του, η Αστυνομία κινητοποιήθηκε και, με βάση τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος και τον τόπο που τραβήχτηκε το βίντεο, εντόπισε ένα πρόσωπο που φέρεται να είναι αυτό που προέβη στην πράξη με το τετράποδο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Αστυνομία έχει εξασφαλίσει και δεύτερο βίντεο από μάρτυρα που το τράβηξε, που δείχνει επίσης το ίδιο σκηνικό στους δρόμους κοινότητας της Λευκωσίας. 

Προχθές μέλη του αστυνομικού σταθμού Κοκκινοτριμιθιάς κάλεσαν στο τμήμα ένα πρόσωπο και αφού τον πληροφόρησαν τι εξετάζουν, αυτός φέρεται να αρνήθηκε ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος. Όμως οι αστυνομικοί προχώρησαν και κατηγόρησαν γραπτώς το πρόσωπο αυτό για κακοποίηση ζώου και τώρα η υπόθεση θα λάβει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται η πρόσδεση και έλκηση ζώου σε αυτοκινούμενο όχημα, με τρόπο που δυνατόν να του προκαλέσει καταπόνηση, τραυματισμό ή ταλαιπωρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταγγελία: Έδεσαν σκύλο σε αυτοκίνητο και «έκοβαν βόλτες» (βίντεο)

Σημειώνεται ότι από το 2014 μέχρι το 2016 διερευνήθηκαν 113 υποθέσεις, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όπου οι υποθέσεις που προωθούνταν για διερεύνηση ήταν ελάχιστες. Συγκεκριμένα, κατά το 2014 έχουν διερευνηθεί 31 υποθέσεις κακοποίησης ή κακομεταχείρισης ζώων, το 2015 50 υποθέσεις, το 2016 32 υποθέσεις, ενώ και τα επόμενα χρόνια οι υποθέσεις που εξετάζονται κυμαίνονται στους ίδιους αριθμούς όπως και το ‘16. Σημειώνεται ότι σε κάποιες από αυτές υπήρξαν καταδίκες, κάποιες βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ για κάποιες η διερεύνηση έχει ολοκληρωθεί και ετοιμάζεται η καταχώρησή τους στο δικαστήριο. 

Τώρα με την Αστυνομία των Ζώων, αναμένεται ότι ο αριθμός των καταγγελιών θα αυξηθεί κυρίως σε σχέση με τη δηλητηρίαση ζώων, φαινόμενο που λαμβάνει διαστάσεις λίγο πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Επίσης αρκετές καταγγελίες αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων ή την έκθεση ζώων σε καζαντί.