Έγραψα, με αφορμή τον χαμό του 15χρονου, ότι «η Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε 7 χρόνια στη διάθεσή της για να βελτιώσει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και δεν το έπραξε». Ήταν ευχάριστη έκπληξη λοιπόν τα γρήγορα αντανακλαστικά της υπουργού. Η πρωτοβουλία της για αναδιάρθρωση των ΥΚΕ, με μίσθωση υπηρεσιών, υπερωριακή απασχόληση κ.ά. έχει θετικό πρόσημο.
 
 
Όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής ENVI, η Στέλλα Κυριακίδου «κατέγραψε μια πειστική επίδοση». Η ακρόασή της για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου αποτιμήθηκε θετικά, ιδιαιτέρως η ετοιμότητα και οι γνώσεις της για τα θέματα της υγείας. Ήταν ένα δύσκολο, πρώτο, τεστ για την Κύπρια Επίτροπο, η οποία το πέρασε αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.  
 

Καλώς κινήθηκε άμεσα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ώστε να διερευνήσει τη ναύλωση ιδιωτικού τζετ για τα υπερατλαντικά ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τις ειρωνικές δηλώσεις του Χάρη Γεωργιάδη, το όχι και τόσο μακρινό 2010, όταν εγκαλούσε τον Δημήτρη Χριστόφια για ανάλογες πρακτικές. Τότε βεβαίως ήταν στην αντιπολίτευση. 

Διόλου δεν κάμφθηκε ο Νικόλας από τις δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού στην «K» ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τον υποστηρίξει το ΑΚΕΛ ως προεδρικό υποψήφιο. Εξ ου και τα περί αποτελεσματικής (!) συνεργασίας των δύο κομμάτων. Έχει άδικο ο Αβέρωφ ν’ απορεί τι απέγιναν εκείνες οι δηλώσεις για την καταστροφική πορεία της οικονομίας επί διακυβέρνησης Χριστόφια;
Η συνέντευξή του στη «Σ» ήτανε περιβόλι! Απ’ όλα όμως τα πικάντικα που ξεστόμισε, ξεχώρισε η δήλωσή του «εμείς το ξενοδοχείο θα το κτίσουμε είτε δίπλα στα αρχαία είτε πάνω στα αρχαία με τρόπο που να αναδεικνύονται. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε κατ’ ελάχιστον περιουσία της Εκκλησίας». Ξεχειλίζει από πνευματικότητα, όπως πάντα, ο Αρχιεπίσκοπος.
 
Η Ελένη Θεοχάρους, σε μεγάλη φόρμα, με αφορμή την επέτειο της Ανεξαρτησίας. Απολαύστε υπεύθυνα: «…ο Ελληνισμός θα φθίνει συνεχώς, οι λινοβάμβακοι που σήμερα προσβάλλουν κάθε αξιοπρεπή Κύπριο θα κυριαρχήσουν και η ολιγαρχία του πλούτου…». Μπορεί να κατηγορήσει κανείς για πολλά την Αλληλεγγύη, όχι όμως για έλλειψη ευρηματικότητας.