Οι αναγνώστες της στήλης έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να ενημερωθούν πλήρως σχετικά με το παρασκήνιο για τα πυραυλάκια της Πλατείας Ελευθερίας που απεκλήθησαν παγκάκια και τα οποία προορίζονται για τα ευαίσθητα (κατά τας περι-γραφάς) οπίσθια των κατοίκων άμα και των επισκεπτών της πρωτευούσης. Άγνωστο παραμένει κατά πόσο όσοι τα χρησιμοποιούν θα χρειάζονται συνταγή γιατρού, ένεκα των πιθανών παρενεργειών λόγω του μεγέθους τους. 
Αναγνώστης της στήλης, ελαιοχρωματιστής το επάγγελμα, επικοινώνησε με τον γράφοντα, πλήρης συνωμοτικής διάθεσης, και απεκάλυψε ότι ο ίδιος και συνεργείο το οποίο χρηματοδότησε ο Δήμαρχος Λευκωσίας τράβηξαν τις γραμμές των ποδηλατοδρόμων στη Λεμεσό. Στόχος ήταν να στραφεί εκεί η προσοχή, ώστε να δοθεί χρόνος στον κ. Γιωρκάτζη να αρχίσει να τοποθετεί τα παγκάκια στην Πλατεία προκειμένου να προλάβει τυχόν μαζικές διαδηλώσεις ή και εκτόξευση ώριμων ντομάτων, αγγουριών ή και ζαρζαβατικών κατά του δημαρχείου.
Και όντως ο στόχος επετεύχθη παρόλον που το συνεργείο που τοποθετούσε τα παγκάκια ξενύχτησε στην Πλατεία νομίζοντας ότι αυτά που τοποθετούσαν δεν ήταν τα παγκάκια, αλλά οι βάσεις τους, με αποτέλεσμα να αναμένουν εις μάτην τα καθίσματα. Όπως πληροφορούμαι, ακόμη δεν αντελήφθησαν τι ήθελε να πει ο «ποιητής» που τα σχεδίασε.
Πάντως, κακές γλώσσες λένε, πως με το σχήμα βλήματος που δόθηκε, ήθελαν να μας στείλουν έμμεσο μήνυμα για το πώς βλέπουν τους ιθαγενείς και να που, δήθεν, πως κάθονται (οι ιθαγενείς) όπου λάχει.
Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, οι ποδηλατόδρομοι της Λεμεσού χάραξαν τη διαδρομή που ακολούθησαν τα παγκάκια μετά την άφιξή τους στο λιμάνι Λεμεσού, όπως γίνεται συνήθως με τους πυραύλους (και τα τόσα βλήματα που κυκλοφορούν) και αποσκοπούσαν στο να παραπλανήσουν τον εχθρό.
Πάντως, τουλάχιστον τρεις φίλοι του δημάρχου (από τζάκι) ανέλαβαν εργολαβικά να παρουσιάσουν τα παγκάκια σαν αριστουργήματα τέχνης επικρίνοντας σφόδρα όσους τόλμησαν να εκφράσουν την άποψη ότι τα παγκάκια έχουν κάτι από Τραμπ (πάσχουν). Η στήλη έχουσα εκ των έσω πληροφόρηση ενημερώθηκε, πως όταν εστάλησαν εκπρόσωποι του αρχιτέκτονα της Πλατείας στην Ιταλία με σκοπό να επιθεωρήσουν τα παγκάκια, αφενός ήταν σκοτεινά και αφετέρου ο φύλακας μεθυσμένος σε σημείο που τους έδειξε ομοιώματα πυραύλων, τα οποία προορίζονται για πολεμικό μουσείο, εξ ου και το αποτέλεσμα που είδαμε όλοι.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις αναρτήθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες δόθηκε ρητή και αμετάκλητη διαταγή από τον Ερντογάν με την κωδική ονομασία «η Αϊσιέ τον παίρνει» (αντίστοιχο του κωδικού της εισβολής στην Κύπρο – «Η Αϊσιέ πάει διακοπές») να βομβαρδιστεί αμέσως το όγδοο θαύμα στον κόσμο γνωστό στους αρχαιολόγους και ως Πλατεία Ελευθερίας και η οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας χιλιετίας.
Όμως, μεσολάβησε η κοινή άσκηση Κύπρου-Ελλάδας («Ατσάλινο Βέλος») και οι Τούρκοι το έβαλαν στα πόδια. 
ΒΑΣ ΒΑΣ
 
 
 
 
 
Μόνο σε άξεστους δεν άρεσαν
Ας είμαστε δίκαιοι. Μην ακούτε κάτι άξεστους τύπου ΒΑΣ ΒΑΣ στων οποίων τα χωριά (των αξέστων) μέχρι πριν την τουρκική εισβολή κατέβαιναν κάθε πρωί από τα δέντρα και έτρωγαν ένα μωρό για μπούκωμα (έτσι έλεγαν άκουσον- άκουσον, το brunch κοινώς πρόγευμα) και να επηρεάζεστε αρνητικά για τα παγκάκια. Αυτός ο τύπος (ο ΒΑΣ ΒΑΣ) ανέλαβε εργολαβικά να πλήξει τη Λευκωσία όπως ευστόχως διαδίδει και ο Δήμαρχος Λευκωσίας μέσω φίλων του. Είμαι σίγουρος, πως ο ΒΑΣ ΒΑΣ είναι εντελώς άσχετος με τον πολιτισμό σε σημείο που δεν θα ξέρει πού τραγουδά ο Πικάσο. Αφού τις προάλλες κάποιος ανέφερε τη Γκουέρνικα και αυτός άκουσε «λαγκοδέρνεται». Τι άλλο να πω; Είναι του στιλ, «ο Μπετόβεν ήταν τόσο κουφός, που νόμιζε πως ήταν ζωγράφος».  
Ακόμη και τώρα σε αυτή τη στήλη, βρήκε τρόπο να επικρίνει τον δήμο. Για του λόγου το αληθές επικαλούμαι δύο θεατρικές παραστάσεις που θα δοθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λευκωσίας. Τα έργα φέρουν τους τίτλους «Θεία Κωμωδία» και «Καθαρή Πόλη». Και είμαι σίγουρος πως ο ΒΑΣ ΒΑΣ θα γράψει, πως η «Καθαρή πόλη» είναι καλύτερη κωμωδία από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, παραπέμποντας, δήθεν, στο ότι η Λευκωσία είναι ακάθαρτη πόλη και ότι η έννοια «καθαρή πόλη» είναι ανύπαρκτη. Αν είναι δυνατόν! Θα εισηγηθεί δε, να παιχτεί εκτός προγράμματος και η κωμωδία υπό τον τίτλο «Η κατασκευή της Πλατείας Ελευθερίας σε χρόνο ρεκόρ». Τον έχω άξιο να γράψει ότι εισηγείται να αναληφθεί εκστρατεία υπό τον τίτλο «καθίστε στα παγκάκια και απολαύστε το».
Πάντως, αν θα ανεβάσουν και τραγωδία, εισηγούμαι να παίξουν την αποχώρηση του Χάρη Γεωργιάδη από την Κυβέρνηση. Αυτή τη σύγχρονη Ιφιγένεια που θυσιάστηκε για να σωθούν οι φίλοι και οι κουμπάροι του. Και ο οποίος συγκινημένος όσο ποτέ άλλοτε, δήλωσε πως κλείνει τον κύκλο του μέχρι το τέλος του 2019. Δεν ξέρω αν θα κλείσει τον κύκλο του αν και η προσπάθειά του να τον τετραγωνίσει απέτυχε και για να πω το ήμαρτόν μου, πρώτη φορά περιμένω με τόση προσδοκία να τελειώσει ο χρόνος. Εύχομαι δε ολοψύχως στον υπουργό Οικονομικών να βρει τον δρόμο του, όπως τον βρήκε και άλλος συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος για τα ζώα. Ο οποίος την παγκόσμια μέρα των ζώων παρέμεινε συμβολικά σε κλουβί εγκαταλελειμμένων σκύλων, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη του προς εμάς, τα απολωλότα πρόβατα. Με αυτό τον τρόπο έδειξε επίσης πως δεν είναι μόνο του σαλονιού, αλλά και του λιμανιού.
Πάντως, και για να μην τον αδικούμε, είναι άκακος και ισχύει γι’ αυτόν η ρήση, «πολιτικός που λάσσει, εν ακκάννει».
ΒΑΣ ΒΑΣ