Ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το “SKY PRINCESS”, υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.  
Το “SKY PRINCESS”, έχει μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, έχει χωρητικότητα 3.660 επιβατών, ενώ είναι το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019) και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης.  
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εννεαμήνου 2019 ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία. Επισημαίνεται ότι και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021 η θετική τάση συνεχίζεται για το λιμάνι του Πειραιά.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).
ΠΗΓΗ: Capital.gr