Έγκλημα που διέπραξαν μέλη συμμορίας; Πράξη αντιποίνων εξαιτίας ενός διαπληκτισμού μελών της ασιατικής κοινότητας; Η αστυνομία εξέταζε χθες διάφορα σενάρια στην προσπάθειά της να βρει τους δράστες της επίθεσης στην πόλη Φρέσνο την Κυριακή, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής, περί τις 19:40 τοπική ώρα (05:40 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας), κατά τη διάρκεια «οικογενειακής γιορτής» μελών της κοινότητας των Χμονγκ σε σπίτι στη Φρέσνο.

«Τουλάχιστον δύο» ένοπλοι «παρεισέφρησαν στον κήπο» του σπιτιού από μια ξεκλείδωτη πόρτα της αυλής και «άρχισαν αμέσως να πυροβολούν εναντίον των συγκεντρωμένων, περίπου 16 ενηλίκων ανδρών που παρακολουθούσαν αγώνα του αμερικάνικου φούτμπολ στον κήπο», αφηγήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Άντι Χολ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Φρέσνο.

«Και οι δυο [δράστες] ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα πιστόλια και διέφυγαν με τα πόδια. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε, εκφράζοντας ανακούφιση διότι πολλές γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού δεν χτυπήθηκαν από τα πυρά.

Τέσσερις άνδρες, 28 ως 40 ετών, σκοτώθηκαν. Άλλοι έξι, 28 ως 36 ετών, τραυματίστηκαν, πάντως δεν διατρέχουν κίνδυνο οι ζωές τους.

Κανένας από τους ανθρώπους μέσα στο σπίτι δεν οπλοφορούσε. Όλοι τους συνεργάζονται με τους ερευνητές της αστυνομίας. Ωστόσο, κατέθεσαν πως δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους δράστες, καθώς είχε πέσει το σκοτάδι όταν έγινε η επίθεση: το μόνο που ήταν σε θέση να περιγράψουν ήταν οι λάμψεις των εκπυρσοκροτήσεων.

Πηγή: Philenews/ΑΠΕ-ΜΠΕ