Κάθε χώρα χρειάζεται ένα Σύστημα Υγείας. Γιατί κάθε πολίτης αξίζει να ζει σε συνθήκες στοιχειώδους ασφάλειας και αξιοπρέπειας, διαθέτοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξαρτήτως της κοινωνικής και οικονομικής του κατάστασης.

Ποιο είναι όμως το αιώνιο πρόβλημα των Συστημάτων Υγείας; είναι η έλλειψη ανταγωνισμού, αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου και λογοδοσίας. Χωρίς αυτές τις ασφαλιστικές δικλίδες, κάθε σύστημα ξεφεύγει από την αρχική του αποστολή και γίνεται σπάταλο και αντιπαραγωγικό, με πολλαπλές επιπτώσεις στην ποιότητα. Πολλά ευρωπαϊκά συστήματα, με πρώτο και καλύτερο το NHS, αλλά και το ελληνικό, χρήζουν διαρκούς επαναξιολόγησης λόγω αυτών των παραμέτρων.

Αυτός είναι ο φόβος και για την κυπριακή περίπτωση. Είμαι βέβαιος για τις αγαθές προθέσεις όλων. Θεωρώ όμως ότι υπήρχε ο χρόνος και οι δυνατότητες το ΓεΣY να καταγραφεί ως μια συλλογική νίκη της κοινωνίας, με τη συμμετοχή όλων των πλευρών, με συνθήκες αμοιβαίας ωφέλειας και με αυστηρό οικονομικό πλαίσιο. Κάτι που θα εξασφάλιζε η μελέτη για το οικονομικό αντίκτυπο του ΓεΣΥ στα δημόσια οικονομικά. Αλλιώς, όπως κάθε Σύστημα Υγείας, κινδυνεύει στο μήκος του χρόνου να λειτουργεί στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, με ό,τι σημαίνει αυτό για τον φορολογούμενο πολίτη.

Σε αυτό το περιβάλλον των αντιφάσεων, η πρόκληση για κάθε σύγχρονο ασφαλιστικό Οργανισμό είναι να καλύψει το αναπόφευκτο κενό της ποιότητας, τόσο στην ίδια την περίθαλψη όσο και στην εξυπηρέτηση που απολαμβάνει ο πελάτης.

Το ζητούμενο είναι μια μοντέρνα ασφαλιστική πρόταση που στοχεύει κάθε πολίτης να έχει στη διάθεσή του το υψηλότερο δυνατό επίπεδο φροντίδας όταν την έχει ανάγκη.

Το μυστικό είναι στη λέξη «κάθε». Με δεδομένο ότι ο πολίτης / πελάτης υποχρεούται να πληρώσει για το «ίδιο» προϊόν δύο φορές, σε πόσους μπορεί να απευθύνεται μια τέτοια πρόταση από τον ιδιωτικό τομέα;

Η άποψή μου είναι σαφής. Το ασφαλιστικό προϊόν πρέπει να είναι προσιτό. Για τους πολλούς, όχι για τους λίγους εκλεκτούς. Να λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες και αντοχές του μέσου ανθρώπου.

Η δική μας επιχειρηματική στάση είναι να συνδυάζουμε τρεις άξονες που μέχρι σήμερα θεωρούνταν αλληλοαναιρούμενοι: τιμή, κάλυψη και εξυπηρέτηση. Και να απευθυνόμαστε σε όλους.

Έτσι, και η θέση μας στα ασφαλιστικά προϊόντα υγείας είναι στην ίδια γραμμή: ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε τιμή τόσο προνομιακή που δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη. Προσφέρουμε σε όλους μια ολοκληρωμένη πρόταση που εξασφαλίζει, στον πολίτη και σε αυτούς που αγαπά, ασφάλεια και απόλυτη ηρεμία.

Για την Gan Direct, η αγορά μιας σωστής Ασφάλειας Υγείας είναι σημαντική, αλλά δεν χρειάζεται να είναι μια επίπονη ή ακριβή διαδικασία. Με απλά βήματα και λίγα κλικ, καθένας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς, σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.

Με ένα μικρό αφαιρετέο ποσό απαλλαγής, το οποίο ο πολίτης επιλέγει, το Direct Care, με χαμηλό ασφάλιστρο, παρέχει τη δυνατότητα πλήρους νοσηλείας στην κλινική της επιλογής του, στη γεωγραφική περιοχή της επιλογής του.

Αλλά και στην εξωνοσοκομειακή, πρωτοβάθμια φροντίδα, το Direct Care σας βοηθά να συμπληρώσετε τις βασικές υπηρεσίες που προσφέρει το ΓεΣΥ, οι οποίες δεν καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα υγείας: Δεύτερη γνώμη, επισκέψεις πέρα από το όριο, επισκέψεις κατ’ οίκον, εξετάσεις και παραπεμπτικά για νοσηλεία στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Για τον ανήσυχο πολίτη που αναζητά ασφάλεια και οικογενειακή γαλήνη, ποιότητα και επιλογές χωρίς υπέρογκες χρεώσεις, η Ασφάλεια Υγείας DirectCare είναι η ιδανική λύση.

Του Γιώργου Νικολαΐδη, CEO Gan Direct