Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν το πρωί οι εργαζόμενοι στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου, μια μέρα μετά την αντίστοιχη ενέργεια των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου.

Οι εργαζόμενοι στο ΣΑΠΑ ανέφεραν ότι προχώρησαν στην δίωρη στάση εργασίας ως το πρώτο μέτρο αντίδρασης στην άρνηση, όπως υποστηρίζουν, της διεύθυνσης του οργανισμού να συζητήσει και να προωθήσει εργασιακής φύσης θέματα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα να εκκρεμούν πλέον σημαντικά θέματα, με αποτέλεσμα το προσωπικό να έχει περιέλθει σε πολύ δυσχερή θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποιητική στάση εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Πάφου 

Στο επίκεντρο της σημερινής εργασιακής αναταραχής ήταν το θέμα των αδειών ανάπαυσης του προσωπικού, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι το ΔΣ του ΣΑΠΑ επιχειρεί να κλείσει τον Οργανισμό και να στείλει με υποχρεωτική άδεια το προσωπικό. Υπάρχουν επίσης εκκρεμότητες με τα Ταμεία Σύνταξης, Ευημερίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, πρόσφατα τα θέματα αυτά τέθηκε σε συνάντηση με μεσολαβητή από το Υπουργείο Εργασίας, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΑΠΑ , και παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι είχε δεσμευτεί ενώπιον του Γραφείου Εργασίας ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση πριν από τις θερινές διακοπές.

Οι συντεχνίες στηρίζουν πλήρως το προσωπικό, ανέφεραν οι εκπρόσωποι τους, αφού παραβιάζονται συλλογικές συμβάσεις, νόμοι και κανονισμοί.